Erdoğan: "Ölüm Orucunda Bir Kişi Var"

Erdoğan: "Ölüm Orucunda Bir Kişi Var"

Almanya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açlık grevinin şov olduğunu ifade ederek, ölüm orucunda sadece bir kişi kişinin olduğunu söyledi.

ALMANYA - Başkent Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel'la görüştükten sonra ortak basın açıklamasında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye'de ölüm orucunda olan sadece bir kişinin olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Ancak onlara öl diyen siyasi partinin mensupları, kuzu kebap yiyorlar. Şu anda açlık grevi vesaire böyle bir şey yok. Bu da tamamen şovdur. Ben bakanımı bizzat cezaevine gönderdim, bunları gitti yerlerinde de izledi." dedi.

 

Açlık grevinin tamamen şov olduğunu belirtten Başbakan Erdoğan, "Şu anda zaten yarıdan fazlası dilekçe vermek suretiyle bu işi de bırakmış vaziyetteler. Böyle bir şey de söz konusu değil. Hastanelerimizin bütün personelleri de müdahale etmek için orada. Bütün bunlar bir şeyi arzu etmenin yanında, neyi arzu ediyorlar. Terör örgütünün serbest bırakılmasını. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür şovlarla hukuk yok edilmez. Ben sadece bir etnik unsur adına konuşmuyorum. Bizim meselemiz, sadece Kürt kardeşlerimizin değil, tüm kardeşlerimizin vazifesidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.