Erdoğan'dan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için açıklama

Erdoğan'dan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için açıklama

Partisinin Samsun İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen Samsun 7'nci Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Cuma günü İzmir'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatın kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, şu ana kadar depremde 58 vatandaşın hayatını kaybettiği, 896 kişinin de yaralandığını belirtti.

Depremde etkilenen vatandaşların yaralarını en kısa sürede saracaklarının altını çizen Erdoğan, "Bugüne kadarki tüm afetlerde olduğu gibi İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı da inşallah en kısa sürede yeni konutlarına kavuşturacağız. Hasar tespiti ile yıkılan ve yıkılması gereken binaların enkazlarının kaldırılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız tüm ekipleri ve imkanlarıyla felaket bölgesinde gereken her şeyi yapıyor." dedi.

Erdoğan, depremden etkilenen İzmirlilerin yaralarını soğuklar ve yağışlar bastırmadan sarmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Erdoğan, "Bölgemizde ve dünyada, siyasi, ekonomik sosyal her alanda çok ciddi kırılmaların yaşandığı adeta yeni bir küresel düzenin inşa edildiği bir dönemden geçiyoruz. Türkiye, medeniyetinin ve tarihinin kendisine verdiği sorumluluklara uygun şekilde bu kritik süreçte hakkın, hakkaniyetin mazlumun, mağdurun yanında yer alıyor. Bir yandan kendi haklarımızı savunurken, diğer yandan elimizdeki imkanları zor günlerinde tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. Karşımızda son asrın muktedirleri var. Güçlerini zulme, kan dökmeye, hile ve baskıyla toplumları sömürmeye borçlu bu zalimlere artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor. Salgın döneminde içinde yaşadıkları güven ve refah düzeninin, aslında ilk ciddi krizde parçalanabilen bir sırça köşk olduğunu görmelerine rağmen hâlâ eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ne kadar direnirlerse dirensinler bu değişim selinin önüne set kurabilmeleri mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Ekonomiye yönelik saldırıların da maliyetleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedeflerimize ulaşmak için hızla yol alırken kimi alanlarda bizi yavaşlattılar ama hamdolsun ülkemizi bu kutlu yoldan geri döndüremediler. Aynı şekilde Rabb'ime binlerce hamdolsun; milletimizin birliğini, şu içinde bulunduğumuz beraberliğini bozamadılar. Bunun için kurdukları tuzakların hepsini de başlarına geçirdik." ifadelerini kullandı.

Konuşmasını son 18 yılda Samsun'da yapılan hizmetleri anlatmakla sürdüren Erdoğan, Samsun-Sivas arasındaki tren hattının modernizasyonunu ve sinyalizasyonunu tamamladıklarını ve bugün resmi açılışı yapacaklarını aktardı.


Erdoğan'dan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için açıklama

Erdoğan'dan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için açıklama

Erdoğan'dan depremde evleri zarar gören vatandaşlar için açıklama

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler