Erdoğan'dan Ricciardone'ye Ültimatom!

Erdoğan'dan Ricciardone'ye Ültimatom!

Partisinin Samsun düzenlediği programında halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone’nin “Halkbank konusunu dile getirmiştik. Sonuç alamadık. Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” yönündeki sözlerine sert

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yaptığı konuşmada, "Son günlerde olan olaylar, uluslararası boyutu olan, ulusal boyutta maalesef yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon Hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslarası ve artı ulusal boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. Çünkü salt AK Parti'nin güçlenmesinden değil aynı zamanda Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Anamuhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki çetelerden bahsediyor, eğer çete arıyorsan sen onu kendi içinde kendinde ara, genel müdürlük yaptığın dönemler dahil, Rahşan affıyla kurtuldun" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Hukuka yansıyan olay hukukta karşılığını bulur zaten. Bizim meselemiz hukukun çalışmasıdır, hukukçuların da hukuka saygılı hareket etmesidir, güdümlü hareket etmesi değil. Güdümlü hareket ettikleri zaman kusura bakmasınlar, biz siyasetçiler olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya devam ederiz" diye konuştu.

ABD Büyükelçisi Ricciardone’nin “Halkbank konusunu dile getirmiştik. Sonuç alamadık. Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” şeklindeki sözlerine sert tepki  gösteren Erdoğan, “ Şu hale bakın yürütmenin bir mensubu kalkıp bir eve baskın yapacak, -şu terbiyesizliğe bak- baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline bir tesbih alacak, -külhan bey gibi- kendisine bir de yemek ısmarlayacak. Bu nasıl iştir? Bunu yapan yürütmenin mensuplarını seyir mi edeceğiz? Gerekirse onun da gereğini yapacağız. Adil olmamızın geregi de budur.

Son günlerde çok enterasan bir başka hususta, Büyükelçilerin provokatif eylemlerin içine girmeleridir. Ben onlara da Samsun’dan sesleniyorum.  İşinizi yapın! Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız, bu Hükümetimizin yetki alanlarının olduğu yere kadar gider. Biz sizi ülkemizde tutmaya mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçimiz bu tür oyunların içine giriyorsa, bize haber verin, göndermenize gerek yok biz alırız. “ ifadeleriyle ABD Büyükelçisine ültimatom verdi. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.