Ergani Barajı'nda çalışmalar sürüyor

Ergani Barajı'nda çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da inşa edilen Ergani Barajı'nda çalışmalar devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da inşa edilen Ergani Barajı'nda çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Barajın tamamlanmasıyla 18 bin 660 dekar zirai alanın suyla buluşacağının bildirildiği açıklamada, "Temelden yüksekliği 54 metre olan baraj inşaatında yüzde 68 fiziki gerçekleşme sağlandı. Bölgede 18 bin 660 dekar zirai alanın sulanmasına hizmet edecek olan Ergani Barajı'nın yılsonuna kadar su tutmaya hazır hale getirilmesi hedefleniyor." denildi.

Ergani Barajı'nın hizmete alınmasıyla Türkiye ekonomisine 8 milyon 900 bin TL gelir artışı sağlanacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca 2 bin 100 kişiye iş imkânı sağlanmasının hedeflendiği proje ile bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapılacak ve sulu tarıma geçilmesinin ardından yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliği artacak."

Diyarbakır'a sulama anlamında yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Diyarbakır'ın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.