Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu kuruldu

Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu kuruldu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde faaliyet yürüten 24 STK “Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu” adı altında birleşti.

DİYARBAKIR-Ergani’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları “Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu” kurdu. 22 asil ve 2 gözlemci STK tarafından kurulan platformun başkanlığına oybirliğiyle Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Başkanı Cihan Selçuk, başkan yardımcılığına da Semed Yıldırım seçildi.

Platforma üye STK temsilcileri akşam yemeğinde bir araya geldi. STK’ların bir araya gelmesinin önemine vurgu yapan Platform Başkanı Cihan Selçuk, platform vesilesiyle seslerinin daha gür çıkacağını belirterek, Ergani’nin sosyal, kültürel ve toplumsal sorunlarına daha etkili çözümler bulabileceklerini söyledi.

Platformun amaçları hakkında bilgi veren Selçuk, “İslami ve insani değerlerin savunuculuğunu yapmak, her türlü haksızlığın, zulmün ve adaletsizliğin giderilmesi adına İslami kimliğimiz gereği adil bir tavır geliştirmek, ümmet coğrafyasındaki mazlumlarla dayanışma içinde bulunmak, ifsada ve ahlaki yozlaşmaya karşı toplumu vahiyle uyarmak, Kur’an ve sünnet çerçevesinde bir yöntem belirlemek temel amaçlarımızı oluşturmaktadır.” dedi.

Plaftorm üyelerinden Abdulhalim Eyyüpoğlu, platformun amacı ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. Platform yetkilileri daha sonra güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Platforma üye STK’lar şunlar;

Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Toç-Bir-Sen, Büro Memur Sen, Birlik Haber Sen, Öz Büro İş Sendikası, Diriliş Derneği, Ergani Kardeş-Der, Köy-Der, İttihad Cemi-eti Derneği, Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği, İmam Hatip Der, Ergani Gönül Kapısı Derneği, Ergani Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, İHH, Anadolu Gençlik Derneği, Özgür Der, Din Görevlileri Derneği, Ay Der, Diva Sen, Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler