Ergani’de çocuklara namaz eğitimi verildi

Ergani’de çocuklara namaz eğitimi verildi

Kur’an Nesli Platformunun düzenlediği "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında Ergani’de namaz eğitimi alan çocuklar camiyle buluşturuldu.

Kur’an Nesli Platformu Ergani Koordinatörlüğünce "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında namaz eğitimi alan 6-10 yaş grubundaki çocuklar, Ergani Merkez Cami-i Kebir’de buluştu.

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla gerçekleşen etkinliğe, 60’ı aşkın çocuk katıldı.  Etkinliğe katılan öğrencilere cami tanıtılarak caminin ve topluca ibadet etmenin önemi anlatıldı.

Öğrenciler, daha sonra cemaatle 2 rekât namaz kıldı. 15 gün süren etkinliklerde başarı gösteren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Ergani Kardeş-Der yetkililerinden Cebrail Baran, Kur’an Nesli Platformu tarafından Ağustos ayının namaz ayı ilan edildiğini belirterek çocuklara erken yaşta namazın öğretilmesinin önemine değindi.

Baran, "Platform bu sene ‘hayat namazla güzeldir’ temasıyla etkinlikler düzenliyor. Bizler Ergani Kardeş-Der olarak 6-10 yaş arası çocuklarımıza hayatlarını namazla devam etmeleri için etkinlik düzenledik. Çocuklarımıza abdest, ezan, kamet, namaz ve Allah (cc) bilinci konuları işlendi. Çocuklarımıza namazı teşvik etmek, namazı sevdirmek bağlamında konular işlendi. Ailelere tavsiyemiz çocuklarını bu tür etkinliklere göndermeleridir. Çünkü günümüzde kötülüklerin çocuk yaşa kadar düşmesi nedeniyle bizim de çocuklarımızı küçükken eğitmemiz lazımdır. Çünkü Resulullah Efendimiz (sav) bir hadisinde ‘Çocuklarınızı yedi yaşında namaza başlatın’ buyuruyor. Yani çocuklarımızı küçükken eğitmeliyiz. İslami bir eğitimle, İslami bir terbiyeyle büyütmemiz lazımdır. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Allah-u Teâlâ kendilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinliğine katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar, camiye gidip namaz kılmayı çok sevdiklerini belirttiler.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler