Ergani'de "yetkili sendika" el değiştirdi

Ergani'de "yetkili sendika" el değiştirdi

Eğitim-Bir-Sen Ergani şubesi, en fazla üye sayısına ulaşarak ilçede "yetkili sendika" oldu.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde en fazla üye sayısına sahip ulaşan Eğitim-Bir-Sen, yetkili sendika oldu. Yetkili sendika, her yıl 15 Mayıs'ta üye sayısına göre belirleniyor. Buna göre Eğitim-Bir-Sen, Ergani'de 635 üye sayısına ulaşarak yetkili sendika unvanını eline aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Başkanı Cihan Selçuk, 14 yıllık mücadelenin sonunda yetkili sendika olduklarını belirterek tüm üyelerine teşekkür etti.

Başta kendi üyeleri olmak üzere tüm çalışanların özlük hakları için çalışacaklarını belirten Selçuk, "Ergani'de 14 yıllık sabır ve azimle verilen mücadelenin neticesinde yetkili sendika olduk. Eğitim-Bir-Sen, bu başarıyla Ergani'de milat olmuştur. Çünkü sendikacılığı slogandan projelere, kavgacı ve despot sendikacılık anlayışından çözüm üreten ve yeni ufuklara yelken açan bir anlayışa dönüştürmüştür. Bundan sonra da eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesini en iyi şekilde vermeye devam edeceğiz. Ergani ilçemizdeki tüm eğitimcilerimiz ile birlikte yarınlarımıza başarı, güven ve huzur ile bakabilen eğitim ortamları inşa etmeye ve bu konuda daha fazla sorumluluklar üstlenmeye devam edeceğiz. Sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Selçuk, son olarak Genel Merkezin 1 milyon 111 bin 111 üye hedefi için Ergani'nin gerekli katkıyı sunduğunu belirterek, "Zorluklar karşısında inanç ve azmiyle destanlaşan ve gecesini gündüzüne katan teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyor, Ergani'de almış olduğumuz yetkinin üyelerimize, teşkilatımıza, tüm eğitim çalışanlarına ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)

Yetkili Sendika nedir?

Sendikaların örgütlendiği hizmet kolunda en fazla üye kaydetmiş sendika yetkili sendika olur. Her yıl 15 Mayıs tarihi itibariyle sendikaların üye sayıları çalışma bakanlığınca sayılır ve en fazla üyesi bulunan sendika yetkili sendika olarak Resmi Gazetede ilan edilir.

Yetkili sendika, sendikalı çalışanlar adına hükümetle toplu görüşme yapmaya yetkili olur. Ayrıca; çalışanların çalışma  şartları, amir-memur ilişkilerinin düzenlenmesi, çalışanlar hakkındaki mevzuatın uygulama şekli, tayin, yer değiştirme, meslekte yükselme, sosyal hakların kullanımı vb. konularda işveren tarafıyla kurum idari kurullarındaki toplantılara temsilciler verir ve bu konularda anlaşma ve protokol yapar.

İl ve ilçelerdeki tayin, atama, lojman, teftiş, disiplin, danışma  vb. kurul ve komisyonlara, yetkili sendika temsilci vererek çalışanların hakkının korunması konusunda müdahil olma hakkına sahiptir. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler