Ergani'deki sağlıkçılardan basın açıklaması

Ergani'deki sağlıkçılardan basın açıklaması

Sağlık-Sen Ergani temsilciliği, sendikalarına yönelik haksız ithamları ve Ergani Devlet hastanesindeki bazı aksaklıkları düzenledikleri basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaştı.

Memur Sen’e bağlı Sağlık-Sen Ergani temsilciliği, sendikalarına yönelik haksız ithamları ve Ergani Devlet Hastanesindeki bazı aksaklıkları, Ergani Devlet Hastanesi bahçesinde düzenledikleri basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaştı.

Özlem Köküsoy Karalay’ın okuduğu basın açıklamasına Sağlık-Sen üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile Ergani’deki STK’lardan da katılım oldu. Basın açıklamasından önce Türkiye’de son günlerde yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır dileklerinde bulunuldu.

“Hastanenin en rahat yerlerinde SES’liler çalışmaktadır”

Basın açıklamasında KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) tarafından, kendilerine yönelik haksız suçlamalar yapıldığını ileri süren Karalay; “Hastanemizde kaç servis var, bu servis sorumlularının kaçı SES’li, kaçı Sağlık-Sen’li? Özellikle acil farkı verilen ameliyathane, yetişkin yoğun bakım, yeni doğan ve doğumhane gibi yerlerde yüzde 90 SES sendikalı olanlar çalışmakta değil mi? Bu ayrımcılık değil mi? Hastanemizde en rahat yerlerde SES’liler çalışmaktadır. Yıllarca Ameliyathanede SES’li olmayanlara mobbing uygulanmaktaydı. Rapor alan personelin raporları üst kurula gönderilmekte, niye SES’e üye olanlarınki gönderilmemektedir.” diyerek SES’in iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Şu an hastanede SES üyesi ile birlikte, Sağlık-Sen’li birinin de koordinatör olmasının SES sendikasını rahatsız ettiğini ifade eden Karalay, “SES’in üyesi bir yıla kadar koordinatör görevi yaptığında niye tepki vermediniz? Bu arkadaşlarımızdan biri Sağlık-Sen’li olduğundan dolayı SES tepki vermektedir. Aksi takdirde tepki vermezdi. Acilde ATT (Acil Tıp Teknisyeni) ihtiyacı olduğu halde, SES’in temsilcisi geçici görevini sürekli uzatmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Personel sıkıntısına rağmen Ergani Devlet Hastanesinden personel çekilmektedir”

Ergani Devlet Hastanesinde personel eksikliği olduğu halde mevcut personelin Ergani’den alınmasına da tepki gösteren Karalay şu ifadelere yer verdi; “Ergani’de personel eksikliğinden dolayı 4 servisimiz kapalı olduğu halde, neden Ergani’den personel çekilmekte. Ergani bütün siyasi partiler tarafından yalnız bırakıldığı gibi, sağlık sektöründe de sahipsiz bırakılmaktadır. Hastanemize yeni atanan personel, genel sekreterlik tarafından geçici görevle merkeze çekilmekte, hastanemize ise vasıfsız personel gönderilmektedir. Temizlik elemanı WC yıkadıktan sonra personele yemek dağıtmakta. Bu ne kadar sağlıklı, ne kadar hijyenik olmaktadır? Üstelik sağlık sektöründe.”

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.