Ergani'deki STK'lardan referandumda 'evet' çağrısı

Ergani'deki STK'lardan referandumda 'evet' çağrısı

Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu düzenledikleri basın açıklamasıyla referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Ergani'de 24 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, düzenledikleri basın açıklamasıyla referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Belediye Botanik parkında düzenlenen basın açıklamasını platform başkanı Cihan Selçuk okudu. 16 Nisan referandumunu çok önemli bulduklarını belirten Selçuk, sandıktan evet çıkması ile birlikte, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasının kaderinin değişeceğine inandıklarını söyledi.

Referandum sonucunun 'evet' çıkması durumunda ülkenin güçleneceğini söyleyen Selçuk, “Referandumda evet çıkması ile birlikte ülkemizin milli birlik, beraberlik ve inanç özgürlüğü pekişecek, yaşam kalitesi açısından sağlam bir ekonomiye kavuşacaktır. Türkiye'nin güçlenmesi demek, zulüm ve katliam altındaki İslam coğrafyasının yeniden ayağa kalkması ve güçlenmesine vesile olacaktır. Referandumda kazanılacak zaferle birlikte başta sosyal, siyasal ve ekonomik gibi birçok alanda istikrar sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Selçuk son olarak platform olarak tüm vatandaşları referandumda evet demeye çağırdı ve  ”Referandumda evet diyoruz çünkü” başlıklı 21 maddelik bir metin okudu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.