Ermeni gruplar ateş açması sonucu bir Azerbaycan askeri vefat etti

Ermeni gruplar ateş açması sonucu bir Azerbaycan askeri vefat etti

Konu ile ilgili Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Ermeni silahlı gruplarca açılan ateş sonucu bir Azerbaycan askerinin vefat ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, olayın saat 18.15 sıralarında Ermeni silahlı grupların açtığı keskin nişancı ateşi sonucu Afgan Hamzayev adlı askerin vefat ettiği duyuruldu.

Açıklamada, terör saldırısı olarak nitelendirilen eylemin soruşturulması için Türkiye-Rusya Ortak Gözlem Merkezine talepte bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada Minsk'te Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının üçlü toplantı gerçekleştirdiği sırada yasa dışı Ermeni silahlı grupların işlediği terör eyleminin kasıtlı bir provokasyon olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının Minsk'te Rusya Federasyonu'nun arabuluculuğunda yaptığı görüşmede Ermeni destekli yasadışı Ermeni askeri birliklerinin işlediği terör eylemi kasıtlı bir provokasyondur. Bu, Ermenistan'ın bölgedeki durumu kasten kötüleştirme, 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildirgenin hükümlerinin uygulanmasını engelleme ve Rus barış güçlerinin faaliyetlerini gölgede bırakma politikasının bir başka kanıtıdır. Azerbaycan Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak, bu terör eylemini gerçekleştiren yasadışı Ermeni silahlı gruplarının etkisiz hale getirilmesi ve hesap sorulması için kararlı adımlar atılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler