Ermenistan saldırısında şu ana kadar 2'si çocuk 24 kişi hayatını kaybetti

Ermenistan saldırısında şu ana kadar 2'si çocuk 24 kişi hayatını kaybetti

Azerbaycan ordusu karşısında hezimet yaşayan Ermanistan, sivil yaşam yaelerini hedef almaya devam ediyor.

Ermenistan askerlerinin, Azerbaycan'daki Gence şehrine yönelik saldırısında bir sivil hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ermanistan'ın saldırısı sonucu şu ana kadar 2'si çocuk 24 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi de ağır yaralandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ermeni askeri grupların Gence'ye saldırısında 1 sivil hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Ermenistan’ın sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları neticesinde bugüne kadar 22 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi yaralandı."

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da "Bu saldırılar (Gence),Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de sivil halkı hedef alan bugünkü saldırıları, Ermenistan´ın hukuk tanımaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldırıları kınıyoruz.

İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır. Bu saldırılar, Ermenistan´ın içine düştüğü çaresizliğin ve yasadışı işgalini sürdürmek için insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir. Baştan beri söylediğimiz üzere, Ermenistan bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler