Ermenistan, topraklarında konuşlandırmak üzere Rusya'dan daha fazla asker talep etti

Ermenistan, topraklarında konuşlandırmak üzere Rusya'dan daha fazla asker talep etti

Ermenistan Savunma Bakanı Vagharshak Harutyunyan, bazı Rus kuvvetlerinin Azerbaycan sınırına yakın yerde konuşlandırılmasını memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Harutyunyan, Dağlık Karabağ'da aldıkları yenilgi sonrası ülkesindeki Rus askeri üssünün genişletilmesi talebinde bulundu

"Ermenistan topraklarındaki Rus askeri üssünün genişletilmesi ve güçlendirilmesi sorunu her zaman gündemdeydi." ifadelerini kullanan Harutyunyan, "Ermeni tarafı her zaman bununla ilgilenmiştir." dedi.

Bazı Rus kuvvetlerinin Azerbaycan sınırına yakın yerde yeniden konuşlandırılmasını memnuniyetle karşılayacaklarını belirten Harutyunyan, şimdilik potansiyel bir genişleme için somut planlarının olmadığını ifade etti.

Harutyunyan, Rusya'nın ikinci bir askeri üs açmasına gerek görmediğini ancak iki ülkenin mevcut üssünden doğu Ermenistan'a askeri bir birlik göndermeyi düşündüklerini kaydetti.

Rusya'nın Ermenistan ile savunma anlaşması uyarınca, Türkiye sınırına yakın Gümrü kentinde yaklaşık 3 bin askerle tam teşekküllü bir askeri üssü bulunuyor.

Dağlık Karabağ'da 44 gün süren çatışmaların ardından, Rusya'nın arabuluculuğunda, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım'da anlaşma imzalanmıştı.

Azerbaycan, işgal altındaki topraklarının büyük kısmını Ermeni işgalinden kurtarmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.