Ermenistan'da ordu Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını istedi

Ermenistan'da ordu Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını istedi

Ermenistan ordusu Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını istedi. Paşinyan ise yaptığı açıklamada, "Ülkede darbe girişimi var" diyerek, taraftarlarına başkent Erivan'da toplanma çağrısı yaptı.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırdı. Paşinyan'ın, darbe girişiminin ardından Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ı görevden aldığı duyuruldu.

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından geçen yılın sonlarında Ermenistan Başbakanı'nın istifası için ülkede protestolar başlatılmıştı.

Muhalefetin önemli isimlerinden eski başbakan ve eski savunma bakanı Vazgen Manukyan, geçen aralık ayında Erivan’da düzenlenen protestoda yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.