Erol Mütercimler, sarf ettiği sözler için imam hatiplilerden özür diledi

Erol Mütercimler, sarf ettiği sözler için imam hatiplilerden özür diledi

Katıldığı bir TV programında, imam hatip mezunları hakkında sarf ettiği sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, sözlerinden dolayı üzdüğü imam hatiplilerden özür diledi.

İmam hatipler için sarf ettiği sözlerin cımbızlandığını dile getiren Mütercimler, yaklaşık 3 saatlik programda konuşulanların görmezden gelinerek, konuşmasının yanlış anlaşıldığını savundu.

İmam hatip okullarının Cumhuriyetin bir projesi olduğunu, ülkenin Cumhurbaşkanının bir imam hatipli olduğunu belirten Mütercimler, daha önce birçok programda imam hatiplerin varlığının gerekliliğini savunduğunu söyledi.

Sözlerinin programın bütünlük bağlamından koparıldığını, sadece sarf ettiği sözlerle değerlendirildiğinde tepki gösterenlerin yerden göğe kadar haklı olduklarını belirterek, sarf ettiği sözlerinden dolayı kalbi kırılan ve üzülen imam hatip mezunları ve şu an okuyan öğrencilerden özür diledi.

Mütercimler, "Benim hatam o cümleyi kurmadan önce geçmişte yapılan uzun uzun konuşulmuşları, konuşmamış farz edip, uzun uzun o konuşmaları yenileyerek bu konuşmayı sonuç olarak yapmalıydım. Stüdyodaki herkes anladı, nasıl olsa seyircide anladı. Hiç aklıma gelmedi ki bu programdan sonra birileri bunu alıp köpürtecek. Köpürtmek hakları mı? Hakları. Çünkü o okuldan mezun olmuşlar. Yerden göğe kadar haklılar. Çünkü tek o cümleyi alırsa bana hakaret ediliyor sonucu çıkar. O yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzülen, konuşmam nedeniyle üzdüğüm tüm imam hatip lisesi mezunları ve şu andaki öğrencileri olan herkesten çok özür diliyorum. Özür dilerim ve özür dilemek öğretmene yakışır." ifadesini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.