ERÜ Öğrencileri  ODTÜ’de  yapılan saldırıları kınadı

ERÜ Öğrencileri ODTÜ’de yapılan saldırıları kınadı

Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) başta olmak üzere Üniversitelerdeki sol grupların dindar öğrencilere yönelik saldırılarını yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Üniversitelerde sol grupların dindar öğrencilere yönelik saldırılarına tepki gösteren Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü adına basın açıklamasını Kulüp başkanı İlhami öztürk yaptı.

Öztürk, Üniversitelerdeki sol grupların dindar öğrencilere yönelik yaptıkları sayısız saldırıların sorumlularından birisinin de, bu İslam düşmanların illegal ve gayr-ı hukuki faaliyet ve saldırılarına sessiz kalan üniversite yönetimleri olduğunu belirtti.

Öztürk açıklamasının devamında, “Gerek doğuda gerekse batıda şeytan dostlarının Allah’ın dostlarına saldırıları devam etmektedir. Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nün kampüsünde kütüphane mescidine gitmek isteyen öğrencilere, 40 kişilik sosyalist öğrenci grubu ellerindeki sopa ve benzeri cisimlerle saldırmışlardır. Mescitten çıkmak isteyen öğrencileri   darp etmişlerdir.” dedi.

Öztürk, İslam düşmanlarının piyonluğunu yapan solcu çetelerin İslam’ın toplumda hayat bulması ve toplumu ıslah etmesinden dolayı bu saldırıları gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dininden, örfünden ve kültüründen kopuk, akıl ve izandan yoksun,   İslam düşmanlarının piyonluğunu yapan bu solcu çeteler, İslam’ın toplumda hayat bulması ve toplumu ıslah etmesinden kudurmaktadırlar. Davaları Rabbani olan ve hakikaten Rablerine iman eden gençler, bu İslam düşmanlarına davet ve ibadetleriyle Allah’ın Saff suresindeki şu ayetini hatırlatırlar. ‘Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler. Hâlbuki kâfirler istemeseler de  Allah  nurunu tamamlayacaktır.’ ” şeklinde konuştu.

Öztürk,   sözlerine şöyle devam etti, “Şunu deklare ediyoruz ki; Müslüman gençlere yapılan bu sayısız saldırıların sorumlularından biri de bu İslam düşmanların  illegal ve gayrı hukuki faaliyet ve saldırılarına sessiz kalan üniversite yönetimleridir. Bazı Müslümanların bu İslam düşmanlarının yaptıklarından gafil olmaları veya onların söylemlerine kanmalarından dolayı Allah’ın şu ayetini hatırlatıyoruz: “İşte siz öyle kimselersiniz ki; onlar sizi sevmezken, siz onları seversiniz. Ve kitabın bütününe inanırsınız. Onlar ise ancak sizinle karşılaştıkları zaman  ‘İman ettik’ derler. Yalnız başlarına kaldıkları vakit de, size karşı öfkeden parmaklarını ısırırlar. De ki: Öfkenizden geberin. Gerçekten Allah, kalplerin özünü bilir. (Ali İmran-119)’  Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü olarak Namaz kılanlara saldıran çeteleri lanetliyor, yaralanan kardeşlerimize Allah’tan şifalar diliyoruz.” diyerek basın açıklamasına son verdi. (Fatih Gültekin-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.