Eruh'ta PKK operasyonunda toprağa gömülü silah ve mühimmat ele geçirildi

Eruh'ta PKK operasyonunda toprağa gömülü silah ve mühimmat ele geçirildi

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda toprağa gömülü vaziyette çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt'in Eruh ilçesi Şeyhömer Dağı bölgesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda toprağa gömülü vaziyette çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, iç güvenlik operasyonları kapsamında, Siirt ili, Eruh ilçesi Şeyhömer Dağı bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik olarak 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü Kurt Kapanı 2019-01 operasyonu icra edilmiştir." denildi.

Açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca alınan istihbarî bilgiler sonucunda operasyon bölgesinde yapılan arama esnasında toprağa gömülü vaziyette; 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 636 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen malzemelerden, delil niteliğinde olanların muhafaza altına alındığı diğer malzemelerin ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay mahallinde imha edildiği ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.