Erzincan Valiliğinden yaşlılara Covid-19 kısıtlaması

Erzincan Valiliğinden yaşlılara Covid-19 kısıtlaması

​Erzincan Valiliği, il genelinde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11:00-18:00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının yasaklandığını duyurdu.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, Vali Mehmet Makas Başkanlığında 11 Eylül'de kurul üyelerinin katılımıyla toplandığı belirtildi.

Açıklamada, Coronavirus'le mücadele kapsamında alınan kararlara ek kararların alındığı belirtildi.

Buna göre, il genelinde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11:00-18:00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.

İl genelinde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların pazar yerlerine, AVM’lere, kulüp dernek binaları ve lokallere,cenaze törenlerine,düğün/nikah merasimlerine girişleri yasaklandı.

Kentte bulunan AVM’ler, pansiyon ve otellerin girişinde müşteri ve vatandaşlardan HES Kodu sorgulaması yapılması, sorgulama sonucu durumu uygun olmayanların AVM’ler, pansiyon ve otellere alınmaması, kolluk kuvvetleri ile irtibata geçilerek gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

Belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.