Erzincan'da PKK operasyonu

Erzincan'da PKK operasyonu

Erzincan'da PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen sığınak ve depolarda çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen 2 sığınak ve 4 depoda çok miktarda gıda, giyim, ilk yardım ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden kış operasyonları kapsamında;

2 Ocak 2018'de ilçenin Söğütlü köyü kırsalında yapılan arama taramada PKK'ye ait 8 kişilik sığınak bulunarak kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

3 Ocak 2018'de ilçenin Alacaatlı köyü kırsalındaki Kurtlu Tepe mevkiinde yapılan arama taramada, içerisinde yaşam ve ilk yardım malzemeleri bulunan 6 kişilik bir başka sığınak bulunarak kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, ele geçirilen malzemelerin yerinde imha edildiği ifade edildi.

4 Ocak 2018'de ise Alacaatlı Yaylası, İşilor Deresi mevkiinde yapılan arama taramada, PKK'ye ait 4 depo bulunduğu ve içerisinde, muhtelif gıda, giyim, ilk yardım ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, ele geçirilen malzemelerin yerinde imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, son 3 gün içerisinde; kuzineli soba, muhtelif yaşam ve ilk yardım malzemesi, 9 adet 12 kilogramlık tüp, 7 piknik tüpü, üçlü set üstü ocak, tüplü sac, 4 büyük ve 4 küçük akü, 7 çift mekap ayakkabı, 20 metre urgan halat, 6 el lambası, 15 kilogram tulum peyniri, 20 kilogram un, 5 kilogram toz şeker, 17 kilogram makarna, 5 kilogram pirinç, 1 kilogram kuru fasulye, 35 adet 820 gramlık bezelye konservesi, 28 kilogram çeşitli konserve, 33 paket kahve, 1,5 kilogram pul biber, 10 paket hamur mayası, çok sayıda ilaç, enjektör ve ilk yardım malzemesi ile çok sayıda tava, tabak, tencere, çatal, kaşık vb. mutfak malzemesi, bol miktarda temizlik malzemesi, 81 büyük ve küçük tip kalem pil, çok sayıda giyecek ve iç çamaşırı, battaniye, hasır, kilim, vb. yaşam, temizlik ve ilk yardım malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.