Erzincanlılar Siyer Yarışmasına yoğun ilgi gösterdi

Erzincanlılar Siyer Yarışmasına yoğun ilgi gösterdi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Erzincan'da da heyecanla yapıldı.

Erzincan da 7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu yarışmada kadın ve erkekler için ayrı ayrı sınıflar belirlendi. Adaylar kategorilere göre "Peygamber Zamanına Bir Yolculuk" ile "Son Peygamber Hazreti Muhammed'in Hayatı" isimli kitaplardan sorular yöneltildi.

Siyer Yarışmasına katılım gösteren vatandaşlardan Muhammed Hanzala Ezgin, "2-3 aydır Siyer Yarışmasına hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımız çok güzel geçti. Sorulan sorular biraz uzundu. Soruların kısa tutulması daha güzel olur. Emeği geçenlerden teşekkür ederiz." dedi.

Ezgin, "Siyer yarışmasına bu yıl ilk defa katılıyorum ve sınavı çok beğendim. Allah-u Teâlâ yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı çalışanlarından razı olsun. Emek veren tüm herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan yarışma sonrası bilgi veren Erzincan Peygamber Sevdalıları Temsilcisi Muhsin Barış, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın geleneksel hale getirdiği Siyer Yarışmasını, bu yıl da elhamdülillah tertiplemiş bulunuyoruz. Türkiye geneli her yerde olduğu gibi Erzincan'ımızda da yarışmaya rağbet çok iyiydi. Erzincan merkezde iki merkezde sınav yaptık. Çayırlı, Üzümlü gibi Erzincan ilçelerinde de sınavı düzenledik. O'nun ahlakıyla ahlaklanmayı, O'nun öğretileriyle yaşamayı gaye edinmiş olarak bizler de Peygamber Efendimizin hayatını hayatımızda yaşayıp yaşattıracağız inşallah. Her sene olduğu gibi ayrı bir kaynak, ayrı bir kitaptan Hazreti Peygamberin hayatını ülkemizde anlatmaya ve okutturmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler