Erzurum Valiliğinden salgın açıklaması

Erzurum Valiliğinden salgın açıklaması

Erzurum valiliği, basında yer alan "Ağrı'da salgın, çok sayıda hasta Erzurum'a sevk ediliyor" haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Erzurum valiliği basında çıkan  "Ağrı'da salgın", "Çok sayıda hasta Erzurum'a sevk ediliyor", "Hastalık, ülke dışından gelen göçmenlerden bulaşıyor"  yönündeki  haberler ile ilgili açıklama yaptı.

Konu ile ilgili olarak Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, basında  haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 

Mide bulantısı, kusma ve ateş şikâyetiyle çok fazla çocuğun hastaneye gelmediği belirtilen açıklamada, "Muayene gelen çocuklarda basit üst solunum yolu enfeksiyonları görülmüş, genel muayene bulgularının; burun akıntısı, hâlsizlik ve boğaz ağrısı olduğu görülmüştür." denildi. 

Salgının ülke dışından gelen göçmenlerden bulaştığına dair bilginini gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, "Aralık 2017'de çocuk acile müracaat eden yabancı uyruklu hasta sayısı sadece 17’dir. 2016 yılında üst solunum yolu hastalığı sebebiyle toplam 2 hasta, 2017 yılında ise toplam 3 hastanın çevre illere sevki yapılmış olup, salgın sebebiyle çevre illere fazla sayıda sevkin yapıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ile hastanemize müracaatta bulunan çocuk hasta sayısını mevsim normallerindedir. Nöbetçi eczanelerde de herhangi bir yoğunluğun olmadığı bilgisine ulaşılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.