Erzurum'da 84 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Erzurum'da 84 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Erzurum'da bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 84 bin paket kaçak sigara ve 100 çift spor ayakkabı ele geçirildi.

Van'dan İstanbul'a giden bir kargo firmasına ait kamyonda yapılan aramada gümrük kaçağı 30 bin paket kaçak sigaranın ele geçirildiği ve bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 54 bin paket kaçak sigara ile 100 çift spor ayakkabının ele geçirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "Erzurum il Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Horasan İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 20.05.2017 günü saat 01.00 sıralarında tespit edilen kargo firmasına ait kamyona Tütün Tespit Köpeği Hazır’ın tepki vermesi üzerine yapılan aramada, Jandarma ekiplerini yanıltmak maksatlı kum doldurularak ağırlıkları artırılmış, hurma paketlerinin altına gizlenmiş koliler içerisinde 30 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir." denildi.  

Açıklamanın devamında, bir hafta içerisinde araç, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 54 bin paket gümrük kaçağı sigara ve marka değeri yüksek 100 çift spor ayakkabısı ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheliler adli makamlara sevk edildiği kaydedildi. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.