Erzurum'da ağaçlandırma seferberliği

Erzurum'da ağaçlandırma seferberliği

Erzurum Valisi Azizoğlu, "Erzurum'un uygun olan her yerini ağaçlandıracağız. 7 milyon 999 bin 999 istemiyoruz, 8 milyon ağaç dikeceğiz." dedi.

Geçen yaz sezonunda Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, şehrin ağaçlandırılması konusunda gerekli çalışmaların başlatılması talimatını vermişti.

Konunun takipçisi olan Azizoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve belediye yetkilileriyle birlikte kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Valiliğin toplantı salonunda yetkili kurumlarla bir araya gelen Azizoğlu, ağaçlandırma çalışmalarının kaldığı yerden devam edilmesi talimatını verdi.

İlçe kaymakamlarının da raporlar verip, ağaç dikilmesi gereken yerlerin tespit edilmesinin ardından Azizoğlu, ağaç dikimi yapılacak alanları İl Mera Komisyonuna sundu. Komisyon tarafından raporların kabul edilmesinin ardından Orman Bölge Müdürlüğü mera özelliğini kaybetmiş alanlardan toprak örnekleri alarak laboratuvarlarda inceleyecek. Çıkacak sonuç neticesinde toprağa ve bulunduğu bölgeye uygun ağaç ve tohumlar belirlenerek ağaçlandırılacak. Orta düzeyde olan meralar içinde çözüm bulan komisyon üyeleri, bu bölgeler içinde sık olmamak şartıyla ağaçlandırma çalışması yapacak.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından açıklama yapan Azizoğlu, "Geçtiğimiz yıl Orman ve Su İşleri Bakanımız buraya geldiğinde 8 milyon fidan ve 7 milyon tohumun toprakla buluşması için gerekli birimlere talimat verdi. Biz de o gün itibariyle başlattığımız çalışmaları tamamladık. Mera özelliğini kaybetmiş yerleri ilçeler dâhil tespit ettik. Erzurum'un İspir'inden Karaçoban'a kadar uygun olan her yerini ağaçlandıracağız. Yine söylüyorum, 7 milyon 999 bin 999 istemiyoruz, 8 milyon ağaç dikeceğiz." dedi.

Toplantı sonunda alınan kararla yarın Aziziye ilçesi Karakale Mahallesi'nde ağaçlandırma seferberliğine başlanacak.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.