Erzurum'da sıcaklık eksi 14'e kadar düştü

Erzurum'da sıcaklık eksi 14'e kadar düştü

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Erzurum'da ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Aralıklarla yağan kar, tipi ve kuvvetli rüzgar nedeniyle Erzurum'da 48 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kent merkeziyle ulaşımı sağlanamayan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının başladığı günden itibaren İl Özel İdaresi ekiplerinin Erzurum'da 2 bin 986 kilometre yolu ulaşıma açtığı öğrenildi.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 14, Ağrı'da 12, Kars'ta 11, Ardahan'da 10, Erzincan  ve Iğdır'da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum ve Ağrı'da 3, Erzincan'da 4, Iğdır'da 5, Kars'ta 2 ve Ardahan'da sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Erzurum kent merkezinde 7,  Palandöken Kayak Merkezi'nde 20, Konaklı'da 18 ve Sarıkamış Bayraktepe'de 13 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, hafta sonuna kadar kar yağışı beklenmediğine dikkati çekerek, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Öte yandan, bölgede aşırı soğuklar nedeniyle ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu.

EGE İÇİN UYARI

Muğla sahil şeridinde kuvvetli yağış, Göller Bölgesi'nde karla karışık yağmur, Finike ve Anamur açıklarında ise fırtına uyarısında bulunuldu

Hava sıcaklığının 2 ile 6 derece azalacağı bölgede Muğla sahil şeridinde kuvvetli yağış, Göller Bölgesi'nde karla karışık yağmur  ve Finike-Anamur açıklarında fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,  hava sıcaklığının 18 derece olacağı Antalya parçalı bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığının 11 derece hissedileceği Muğla'da ise sabah saatlerinde sahil şeridinde zaman zaman kuvvetli yağış bekleniyor.

Rüzgar kuzey yönlerden orta, zaman zaman kuvvetlice esecek. Bodrum-Finike arasında rüzgarın fırtınamsı, Finike ve Anamur açıklarında ise fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

- Göller Bölgesi'nde karla karışık yağmur

Isparta ve Burdur'da ise yağışlar gece saatlerinde yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Hava sıcaklığı Isparta'da 4, Burdur'da ise 7 derece şeklinde olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.