Erzurum'daki husumette bir can kaybı daha yaşandı

Erzurum'daki husumette bir can kaybı daha yaşandı

​Erzurum’un Karaçoban ilçesinde kan davası nedeniyle meydana gelen ve iki aileden birer kişinin hayatını kaybettiği olayın devamında İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın kardeşi Savaş Durmaz, silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Erzurum’un Karaçoban ilçesinde kan davası nedeniyle meydana gelen ve İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın da hayatını kaybettiği olayın ardından Durmaz'ın kardeşi Savaş Durmaz da Erzincan'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili Erzincan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 07.45 sıralarında Erzincan’ın Refahiye ilçesi Erzurum-Sivas karayolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde meydana gelen silahlı saldırıda Sıddık Durmaz'ın hayatını kaybettiği, F.Y isimli bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaralı F.Y isimli şahsın Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek, tedavi altına alındığı kaydedildi.

Olayın faili Y.Y isimli bir şahsın silahıyla birlikte jandarma tarafından yakalandığı ifade edilen açıklamada, "Yaşanan olayın dün Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesinde kan davası nedeniyle meydana gelen ve iki aileden birer kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise yaralandığı olayın devamı niteliğinde olduğu değerlendirilmekte olup olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Savaş Durmaz'ın, ağabeyi Mehmet Sıddık Durmaz'ın cenazesini almak için İstanbul'dan Erzurum'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

Dün, Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, kan davası nedeniyle iki ailenin fertleri arasında oy kullanmak üzere geldikleri okulun bahçesinde çıkan silahlı çatışmada İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz ile diğer aileden bir kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler