Eşi Vefat eden Hizbullahî'ye haksızlık

Eşi Vefat eden Hizbullahî'ye haksızlık

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevine tutuklu bulunan Hizbullah hükümlüsü Hasan Tilki'nin vefat eden eşinin taziyesine katılmasına izin verilmediğini bildirdi.

Ergenekon, Balyoz ve PKK davası hükümlüleri akrabaları vefat edenci izin veren yetkililer, söz konusu Hizbullah Cemaati mensupları olunca çifte standart uyguladıkları bir kez daha ortaya çıktı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevine tutuklu bulunan Hizbullah hükümlüsü Hasan Tilki'nin vefat eden eşinin taziyesine katılmasına izin verilmediğini belirtti.

Sosyal medya üzerinden Hasan Tilki’nin vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınlayan Temel,  şunları kaydetti: “Zindan ehli Hasan Tilki kardeşimizin eşinin vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım Merhumeye rahmet, yakınlarına da sabrı cemil dilerim. Medrese-i Yusufiye’de İslâmın izzetini sabır ve direnişle korumaya çalışan Hasan Tilki kardeşimiz vefat eden eşinin cenazesine katılamadı. Hasan kardeşimizin acılı gününde onu eşinin cenazesine katılmayı çok görenlerin anlayışını insanlığın vicdanına ve Ahirete havale ediyorum.”

Bizler de Hürseda çalışanları olarak merhumeye Allah’tan (cc) rahmet,  başta Hasan Tilki bey olmak üzere yakınlarına sabrı cemil diyoruz.

Kanun ne diyor? 

AK Parti hükümetinin Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde değişikliğe gittiği Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 94. maddesinde mazeret izinleriyle ilgili şunlar belirtiliyor:

“a) Ana, baba, eş, kardeş veya çocuğunun ölümü nedeniyle ceza infaz kurumu en üst amirinin önerisi ve Cumhuriyet Başsavcılığının onayı ile,


b) Yukarıdaki bentte sayılan yakınlarından birisinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hâllerinin veya deprem, su baskını, yangın gibi felâketler nedeniyle zarara uğradıklarının belgelendirilmesi koşuluyla kurum en üst amirinin görüşü, Cumhuriyet Başsavcılığının önerisi ve Adalet Bakanlığının onayı ile;

Aynı maddenin devamında, özellikle Ergenekon sanıkları için yapılan değişiklik maddesinde, "Tehlikeli hükümlüler hariç olmak üzere, hükümlünün, dış güvenlik görevlisinin refakatinde bulunmak şartıyla, talebi ve Cumhuriyet Başsavcısının onayı ile ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü nedeniyle cenazesine katılması için yol süresi dışında iki güne kadar izin verilebilir" ifade yer alıyor.” (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.