Eski İsrail Başbakanı Olmert'e Ceza

Eski İsrail Başbakanı Olmert'e Ceza

Eski İsrail Başbakanı Olmert, 6 yıl hapsin yanı sıra 1 milyon şekel (yaklaşık 290 bin dolar) para cezasına çarptırıldı

KUDÜS - Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, rüşvet almak suçundan 6 yıl hapse mahkum edildi.

Tel Aviv Merkez Mahkemesi, Olmert’i, Kudüs Belediye Başkanı olduğu döneminde Holyland Park projesinde rüşvet almaktan suçlu bularak 6 yıl hapsin yanı sıra 1 milyon şekel (yaklaşık 290 bin dolar) para cezasına çarptırdı.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, mahkeme heyeti başkanı hakim David Rozen rüşvet alan kişiyi haine benzeterek, “Olmert ve davadaki diğer suçlular halkın güvenini ciddi oranda zedeledi” dedi.

Davada suçlu bulunan kişilerin davranışının “otoriteyi zayıflattığını” belirten Rozen, “Bu yozlaşmış kişilerin uygulamaları iğrenç” ifadesini kullandı.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Olmert, “Bugün çok üzücü bir gün, haksız ve ciddi bir ceza, masum bir kişiyi alaşağı etti” şeklinde konuştu.

Olmert’in avukatları da kararın temyizi için bir üst mahkemeye başvurana kadar cezanın ertelenmesini isteyeceklerini kaydetti.

Öte yandan, karara ilişkin verilen ilk bilgilerde, Olmert'in "yolsuzluk suçundan" hapis cezasına çarptırıldığı ifade edilmişti.

Ehud Olmert, Kudüs belediye başkanlığı döneminde 1,5 milyon şekel (yaklaşık 428 bin dolar) rüşvet almakla suçlanıyordu. Olmert hakkında açılan davalar nedeniyle 2008 yılında başbakanlık koltuğundan istifa etmek zorunda kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.