Eskişehir Cezaevinde isyan:11 yaralı

Eskişehir Cezaevinde isyan:11 yaralı

Kötü muamelede bulunulduğu gerekçesiyle Eskişehir H tipi cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler, yönetime tepki amacıyla yatak ve battaniyeleri yaktı. Çıkan yangında dumandan etkilenen 11 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırıldı.

Eskişehir kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Seyitgazi Yolu üzerinde bulunan H Tipi Cezaevi'nde bir koğuşta bulunan tutuklu ve hükümlüler, cezaevindeki olumsuz koşulları nedeniyle yönetime tepki amacıyla, akşam saatlerinde yatak ve battaniyeleri yaktı. Çıkan yangın nedeniyle dumandan etkilenen 11 tutuklu ve hükümlü ambulans ve ring araçlarıyla hastaneye kaldırıldı.

Cezaevi idaresinden kötü muamele gördüklerini öne süren tutuklu ve hükümlülerin çıkardığı yangını , nöbetçi jandarma erinin koğuştaki dumanları görmesi üzerine haber verdiği infaz koruma memurları içeriye girerek,  kendi imkanlarıyla yangını söndürdü.

Dumandan etkilenen 11 tutuklu ve hükümlüden 2'si ambulansla, 9'u da cezaevine ait  ring aracıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde müdahalede bulunulan 11 tutuklu ve hükümlünün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

“Cezaevi idaresi millete işkence yapıyor”

Hastaneye getirilen tutuklu ve hükümlülerden bazıları görüntü çeken basın mensuplarına seslenerek, "Çekin, cezaevinde neler yapıldığını görün. Cezaevi idaresi millete işkence yapıyor. Hapishanede işkence var. Milleti teşvik ediyorlar, yakın diyorlar koğuşları cezaevi idaresi. Hapishanede işkence yapıyorlar memurlar, gardiyanlar" ifadelerini kullandı.

İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. (İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler