Hazreti Muhammed'e hakaret eden öğretim görevlisi Kutay protesto edildi

Hazreti Muhammed'e hakaret eden öğretim görevlisi Kutay protesto edildi

Eskişehir'de bir grup öğrenci, bir üniversitede öğretim görevlisi olan ve bir gazetede yazarlık yapan Uğur Kutay'ın, Hazreti Muhammed'e ve İslam'a hakaretlerde bulunmasına tepki gösterdi.

Kutay'ın, görev yaptığı üniversitede "senaryo yazımı" dersinde müfredat dışına çıkarak Hazreti Muhammed'e hakaretlerde bulunmasına tepkiler sürüyor.

Eskişehir'de de bir grup üniversite öğrencisi basın açıklaması düzenleyerek Kutay'ı protesto etti.

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi'nde toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Serdar Bayraktar, Kutay'ın yaptığı hadsizlikle sınırları aştığını ifade etti.

Müslüman gençlik olarak Hazreti Muhammmed'e büyük bir bağlılık içerisinde olduklarını ve bu tür hadsizliklere izin vermeyeceklerini ifade eden Bayraktar, "Bu gençlik öyle bir gençliktir ki, Peygamberi söz konusu olduğunda ona olan sevdasını Veysel Karani'den alan bir gençliktir. Öyle bir gençliktir ki, dini değerlerini, sen ve senin gibi ne olduğu belirsiz söz de kararmış aydınlara çiğnetmeyecek bir gençliktir." şeklinde konuştu.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ilgili tüm yöneticilere çağrıda bulunan Bayraktar, "Peygamberimize reva görülen bu hayasızlığa dünkü Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan Abdülhamit Han edasıyla hesap sorulmalıdr. Hak ettiği muameleyi görmeden, Efendimizin müjdesi, Sultan Fatihin emaneti olan o güzel İstanbul'umuzun eğitim yuvasında zehir saçtığı sürece İslam'ın genç neferleri olarak her daim yılmadan, yıkılmadan mücadele edeceğimize söz veriyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.