Eskişehir'de ilk defa Siyer Sınavı yapıldı

Eskişehir'de ilk defa Siyer Sınavı yapıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Siyer Sınavı, Eskişehir'de bu yıl ilk defa yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı, Eskişehir'de bu yıl ilk defa yapıldı.

Kentte bu yıl ilk defa yapılan sınav, 3 merkezde yapılırken yaklaşık 500 kişi sınava katıldı.

Bu yıl ilk defa Siyer Sınavı yapmalarına rağmen katılımdan memnun olduklarını söyleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Eskişehir Koordinatörü İsmail Arslan, Hazreti Peygamberin hayatının her yerde ve herkes tarafından okunması gerektiğine dikkat çekti.

Arslan, "Bu yıl ilimizde ilk defa 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla Siyer Sınavı gerçekleştirdik. Efendimizin hayatının her eve girmesi gerekiyor. Her kesim tarafından okunup örnek alınması gerekir. İlk olmasına rağmen katılım yoğun oldu. İnsanlar Hz Muhammed'e muhtaçtır. Yılda bir defa da olsa bu sınavla insanlara Efendimizin davasını ulaştırmayı amaçlıyoruz. İnşallah gelecek yıl daha yoğun bir katılım ile bu sınavı gerçekleştiririz." şeklinde konuştu.

Sınava 2. Kategoriden katılan Enver Tarhan da ilk defa yapılan sınavın Eskişehir'de de her yıl yapılmasını istediklerini belirterek, bu sınav sayesinde Hazreti Muhammed'in hayatını 3 defa okuduğunu söyledi. (İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler