Esnaf ve halkın Ramazan sevinci

Esnaf ve halkın Ramazan sevinci

Dünya genelinde geçen yıl olduğu gibi bu sene de Covid-19 salgını gölgesinde ihya edilecek olan Ramazan ayının ilk orucu için gece sahura kalkılırken ilk iftar da bugün yapılacak.

İslam alemi, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişini yine heyecanla bekliyordu. Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan ayı başlarken ilk oruç için Müslümanlar, ilk sahura kalktı ve heyecanla ilk iftarı bekliyor.

Ramazan ayının başlamasıyla bu ayda görmeye alıştığımız güzellikler de yeniden günlük yaşamdaki yerini aldı. On bir ayın sultanı rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının gelmesiyle Gaziantep’te esnafın yüzü ekonomik sıkıntılara ve salgına rağmen gülmeye başladı.

Bu yılda Ramazan ayına Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında teravih namazı, toplu iftar ve sahur gibi bu ayın birçok güzelliğinden mahrum girilse de esnaf ve vatandaşlar, Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Vatandaşlar, iftarlık ve sahur alışverişi için kentteki Almacı Pazarı gibi tarihi çarşıların yolunu tutarken bu durumdan memnun olan esnaf ise Ramazan ayının bereketiyle geldiğine dikkat çekiyor.

Salgın nedeniyle uzun süreden bu yana durgunluktan yakınan esnaf, Ramazan ayının bereketinin her yeri sardığını ifade ederken vatandaşlarda Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadığını belirtiyor.

Ramazan hazırlıkları tüm heyecanıyla sürerken bu ayda en çok tüketilen hurma, kuru üzüm, kayısı ve meyan kökü de tezgâhlardaki yerini aldı. Ramazan sofralarının zenginliğinin tezgâhlara yansıdığı tarihi Almacı Pazarı'nda Ramazan alışverişi hareketliliğinden esnaf memnun kaldı.

Çarşılarda vitrinlerin ön sıralarında hurma, tatlı çeşitleri ve meyan şerbeti gibi Ramazan ayında bolca tüketilen ürünlere yer vermeye başladıkları görülen esnaf, bu ürünleri vatandaşın dikkatini çekecek şekilde sergiliyor.

Ramazan ayının bereketiyle geldiğini belirten aktar Bülent Bilici, satışlardan memnun olduklarını ifade etti.

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Bilici, “Binlerce kez şükürler olsun Ramazan ayına kavuştuk. İnşallah pandemi belası da başımızdan gider. Ramazan bereketi ile geldi. Çarşımız dün daha hareketliydi. Vatandaş meyan ve pirinç gibi ihtiyacını aldı. Satışlarımız çok iyi oldu. Bugün de inşallah akşama doğru vatandaşlar alışverişe çıkar, bir hareketlilik olur.” dedi.

“Ramazan ayına kavuştuğumuz için mutluyuz”

Almacı Pazarı esnaflarından Melih Yıldırım ise Ramazan ayı olması münasebetiyle hurma ve diğer tatlı türlerine talebin daha çok olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sevinçliyiz, çok şükür bir Ramazan ayına daha kavuştuk. Rabbim inşallah bayrama kavuşmayı da bizlere nasip eder. Ramazandan dolayı vatandaşlarımız hurma, kayısı, peynir ve zeytin ihtiyacını karşılıyor. İnsanlar Ramazan'a kavuştukları için mutlular, huzurlular. Çarşımızda alışveriş yoğunluğu devam ediyor. Şire ürünlerimiz daha çok satılıyor. Çünkü şire ürünleri insanın hem kansızlığını gideriyor hem insanı daha zinde tutuyor hem de tokluk hissi veriyor. Bundan dolayı pekmez, pestil sucuk türü ürünler daha yoğun talep görüyor. Ramazan ayımızda çok güzel geçiyor, insanlardaki o maneviyat devam ediyor. Bizde elimizden geldiği kadar Ramazan ayını güzel bir şekilde geçirmeye çalışıyoruz.”

“Ramazan bereketiyle geldi”

Ramazan ayının rahmet ve bereketiyle geldiğini söyleyen Aydın Şenkaya, “Ramazan ayının bereketini hissediyoruz. Çarşımızda güzel bir hareketlilik var. Ramazan ayının inşallah İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Satışlarımız iyi gidiyor. Bereketli bir Ramazan ayını hissetmeye başladık.” diye konuştu.

“Ramazan ayını ibadetle geçirmeliyiz”

Ramazan ayına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten vatandaşlardan Mehmet Ateş de fırsat ayı olan Ramazan'ın ibadetle geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bugün Ramazan ayının ilk günü, inşallah Ramazan ayı bize hayır ve bereket getirir. Ramazan ayı güzel bir aydır. İnşallah Koronavirüs’ü de başımızdan def eder. Teravih namazını camide kılamadık. İnşallah Rabbim teravih namazını camilerde kılmayı nasip eder. Ramazan'ın gelmesi iyidir. Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır. Ramazan ayının namazla, zikirle Kur'an-ı Kerim ve oruç tutmakla geçirmeyi düşünüyorum, herkese tavsiye ediyoruz. İnşallah herkes de Ramazan ayını ibadetle geçirir.” şeklinde konuştu.

“Ramazan ayı çok güzel geçiyor”

Ramazan ayı rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Zeynel Akay da, “Ramazan ayı tüm İslam alemine mübarek olsun, inşallah bu salgında geçer, Rabbimden bu hastalığın bir an önce başımızdan def etmesini temenni ediyoruz. Bu ay hürmetine birlik ve beraberlik olsun. Ramazan ayına kavuştuğumuz için çok sevinçliyiz. Allah'a şükürler olsun lütfen çok rahatsız olduğum halde orucumu tutuyorum. Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Ramazan ayının nasıl geçtiğini bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.


Esnaf ve halkın Ramazan sevinci

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.