Esnaftan prim desteği isteği

Esnaftan prim desteği isteği

​Mersin Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği, 4-B kapsamındaki esnaf ve sanatkârların prim ücretindeki artışın üçte birinin, devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yılbaşından sonra esnaf ve sanatkârların prim ücretinin arttığını hatırlatarak, devletin bu konuda yardım etmesi gerektiğini söyledi. Dinçer, prim ücretindeki artışın üçte birini devletin karşılamasını istedi.

Asgari ücretteki artış sonrası 4-A sigortalılarının (Devredilen SSK) çalıştıkları işverene hükümetçe 100 TL’lik destek primi sağlandığını belirten Başkan Dinçer, “Esnafın yanında çalışan usta ve kalfa için sağlanan desteğin, esnafımıza da uygulanmasını beklemek en doğal hakkımız. Aksi halde esnafımıza üvey evlat muamelesi yapıldığını düşüneceğiz.” dedi.

Dinçer yeni yılla birlikte 4-B kapsamındaki (Devredilen BAĞ-KUR) esnaf ve sanatkârların primlerinde çok yüksek artışlar yaşandığını ifade ederek, “Yılbaşı sonrası kendi primini kendi cebinden yatıran tek kesim olan esnaf ve sanatkârlarımızın, en düşük prim ücreti 430 TL’den 570 TL’ye çıkarıldı. Esnafımızın yanında çalışan usta ve kalfalara tanınan hakkın, esnafımıza da tanınmasını beklemek en doğal hakkımız.” diye konuştu.

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması, çatışmalı ortam, komşu ülkelerle yaşanan sorunlar nedeniyle adı konulmamış bir krizin meydana geldiğini ifade eden Dinçer, “Bu olumsuzluklar halen devam ederken en düşük esnaf sanatkâr prim ücretinin 570 TL’lik çıkarılması, esnafımızın sosyal güvenlik primini yatıramamasına neden olacaktır. Bizlerin beklentisi, 4-A kapsamında çalışanların, işverenlerine tanınan 100 TL’lik destek priminin esnafımıza da yansıtılması ve esnafımızın prim ücretindeki artışın üçte birinin devletçe karşılanmasıdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.