ESTOYAD Mısır'daki idam kararını kınadı

ESTOYAD Mısır'daki idam kararını kınadı

Erzincan'daki yaklaşık 40 STK'nın oluşturduğu ESTOYAD Platformu idam kararlarını kınadı.

ERZİNCAN – Erzincan’daki yaklaşık 40 STK’nın oluşturduğu ESTOYAD Platformu idam kararlarını kınadı.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda  yapılan basın açıklamasını platform adına Murat Aykal yaptı.

 

Mısır’da darbe mahkemesinin 3 Temmuz’daki  darbenin ardından söz de iki hukuki karara da imza attı. Minya Ceza Mahkemesi 529 darbe karşıtı eylemciden 37 sinin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğununda cezalarının müebbet hapse cevirdi aynı zamanda aynı mahkeme aralarında Müslüman kardeşler teşkilatı rehberlik konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararları kınamak mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek ve insanlık için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz.”

 

“Hukukun en temel prensiplerinden olan savunma hakkının kullanmasına bile izin verilmeyen birkaç oturumun ardından fütursuzca ve özensiz kararlar ortaya çıkmıştır.”diyen Aykal, açıklamada  “Darbe karşıtlarını dünyanın gözleri önünde camilerin içinde katleden cunta binlerce kişinin öldürüldüğü bu katliamlardan sağ kurtulanları da böyle bir idam kararı ile cezalandırmıştır. Karar bu devlet terörüne karşı çıkanlara bunda n sonrası için adeta bir gözdağı niteliğinde olmuştur.”

 

Mısır’daki idamlara en azından Türkiye’de ki bir ağacın kesilmesi veya twitter’ın kapatılması kararına gösterilen sertlikte eleştiri getirmesi beklenen batılı ülkeler ikiyüzlü yaklaşımları ile bir kez daha sınıfta kalmıştır.” İfadelerini kullandı.

 

Sık sık “ihvana selam direnişe devam.” “zalimler için yaşasın cehennem.” “Müslüman uyuma kardeşlerine sahip çık” sloganları atıldı. Basın açıklaması dua ile son buldu. (M.sıddık Direkçi – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.