Etkili olan kar nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi

Etkili olan kar nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi

​Türkiye'yi etkisi altına alan kar ve tipi nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde okullar bir ve iki gün süreyle tatil edildi.  Okulların tatil edildiği il ve ilçeler şöyle;

Trabzon

Trabzon'da etkili ola kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle 2 gün okullar tatil edildi. Tatil haberiyle ilgili Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilimiz genelinde 10 Şubat Pazartesi ve 11 Şubat Salı günleri, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 2 gün ara verilmiştir.

Açıklamada, ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı günlerde idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Rize

Rize Valisi Kemal Çeber, sosyal medyadan öğrencilerin kar tatili taleplerini geri çevirmeyerek Rize'de kar nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu.

Van

Van'ı etkisi altına alan kar ve tipi nedeniyle okulların 10 Şubat'ta tatil edildiği duyuruldu. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 10.02.2020 Pazartesi(yarın) günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, Halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir." denildi.

Karabük

Karabük Valiliği de kar yağışı ve oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı merkez ilçe ve tüm ilçelerdeki okul öncesi, ilk, orta ve liselerde 10 Şubat 2020 Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Ordu

Ordu'da kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla il genelinde 10 Şubat Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, yarın engelli ve hamile kamu personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bitlis

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada yer alan ifadeler şöyle;  Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde, (Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde, tüm ilçelerimizde ve ilçelerimize bağlı tüm köylerde) 10 Şubat 2020 Pazartesi günü eğitime (1) gün süre ile ara verilmiştir.

Açıklamada, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 10 Şubat Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verildiği kaydedildi.

Giresun

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla il merkezimizde 10 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır." denildi.

Şırnak

Şırnak Valiliği de devam eden kar ve oluşacak buzlanma nedeniyle 10 Şubat 2020 günü (yarın) Şırnak Merkez, Uludere ve Beytüşşebab İlçelerinde eğitime (1) gün ara verilmesinin uygun görüldüğü ve okulların tatil edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Aynı gün kamu kurumlarımızda çalışmakta olan hamile ve engelli personellerinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

Artvin

Artvin Valiliği'nin kar tatili ile ilgili açıklaması şöyle; Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelinde 10 Şubat 2020 Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün izinli sayılacaktır.

Düzce

Düzce Valiliği yoğun kar yağışı ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceğini göz önünde bulundurarak, yarın il genelinde tüm okulları tatil etti. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile çalışanlar yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Bolu

Bolu Valiliğinden yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle Bolu genelinde 10 Şubat Pazartesi günü; Okul Öncesi, İlk ve Orta dereceli Okullarda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.

Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün aynı gerekçelerle il genelinde idari izinli sayılmışlardır.

Batman /Sason

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun yağan kar yağışı nedeni ile okullar yarın tatil edildi.

Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, devam eden kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 10 Şubat günü eğitime ara verildiğini söyledi.

Özadalı, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını ifade etti.

Kastamonu

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 11 ilçede yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ağlı, Küre, Şenpazar, Hanönü, Araç, Devrekani ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullarda, Bozkurt, Taşköprü ve Cide ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullarda, İnebolu ilçesinde ise lise ve dengi okullar hariç diğer okullarda yarın eğitime ara verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.