Etrafı açık olan elektrik panosu tehlike saçıyor

Etrafı açık olan elektrik panosu tehlike saçıyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde etrafı açık bir şekilde olan elektrik panosu tehlike saçıyor. Panonun etrafı açık diye akıma kapılan birçok kedinin telef olduğunu belirten vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde etrafı açık bir şekilde olan elektrik panosu tehlike saçıyor. Etrafı açık bir şekilde bırakılmasına tepki gösteren vatandaşlar yetkililere seslendi.

Aylardır panonun bu şekilde etrafı açık olduğunu, birçok kedinin elektrik çarpması sonucu telef olduğunu, aynı şekilde panoya çocukların da yaklaştığını söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Bağlar Mahallesi Mehmet Sedat Aban Caddesi üzerinde bulunan elektrik panosu ile ilgili konuşan esnaf, defalarca yetkili yerlere söyleyip başvurmasına rağmen sorunun çözülmediğini söyledi.

Panoya yakın olduğunu ve birçok defa gerekli başvuruları yaptığını söyleyen Mehmet Lak, "Bağlar Mahallesi'ne elektrik veren pano etrafı çevrilmediği için sıkıntılar meydana geliyor. Bundan 3-4 ay önce yine birkaç kedi elektriğe çarparak can verdi. Kendim bizzat TEDAŞ Şefliğine bunun için gidip başvurdum 'gelip yapacağız' dediler ama yapmadılar. Bugün yine bir tane kedi elektriğe çarpıp can verdi. Söylüyoruz ama sözlerimizi dinlemiyorlar. Sanki burada devlet yok, hükümet yok, herkes başının çaresine bakıyor." diye tepki gösterdi.

"Yetkililerin bu panonun etrafını görmelerini istiyoruz" diyen Lak, "Hayvanların bu şekilde ölmesi gözler önünde, buradan çocuklar da geçiyor herhangi bir durumda çocuk eğer elini panonun altına koyarsa belki o da çarpılacak. Hem hayvanlar için hem de çocuklar için büyük bir tehlike gibi görünüyor. Buranın en acil bir şekilde onarılması lazım. Kendim birkaç defa açık olan yerlere karton koydum ama karton ıslandığı için bir fayda sağlamadı. En az 8-9 aydır bu konu bu şekilde. Kendim bizzat gidip TEDAŞ Şefliğine başvuruda bulundum onlar da 'bu müteahhittin işidir bizim işimiz değildir' diyorlar. Biz burada esnafız, bu iş müteahhidin işi değil, burası çürüyerek kendiliğinden bu hale geldi' … O topu ona atıyor diğeri topu ona atıyor." ifadelerini kullandı.

Panoya yakın işyeri olan esnaf İsmet Bakan ise, "Biz kendimiz yapacaktık ama elektrik olduğu için yanaşamadık. Sıkıntılı olur diye bunun bir an önce yapılmasını istiyoruz." dedi.

Kedinin yerinde bir çocuğun da olabileceğini söyleyen Fevzi Daru adlı esnaf da "Bu kedinin yerinde bir çocuk da olabilirdi. Sonuçta ikisi de candır. Çocukların buraya girdiğinde görmüşüz. Onlar da çarpılabilir. Bir an önce yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.