Ev almak için 15 yıldır biriktirdiği para ve altınları çalındı

Ev almak için 15 yıldır biriktirdiği para ve altınları çalındı

Gaziantep'te bir hastanede sağlık personeli olarak çalışan Ökkeş Fakıoğlu, 15 yıldır ev almak için biriktirdiği, hırsızlar tarafından çalınan 110 bin TL değerindeki altın ve parasının bulunmasını istedi.

Olay, geçtiğimiz hafta çarşamba günü merkez Şahinbey ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ökkeş Fakıoğlu (38), düğününde takılan altınlar ile biriktirdiği parayı elbise dolabına sakladı.

Fakıoğlu’un evinde sakladığı altınlar ve para, eşi ve 2 çocuğuyla misafirliği gittiği gün evde kimsenin olmadığı esnada evin kapısını kırarak içeri giren ve kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından çalındı. Misafirlikten dönen Fakıoğlu, eve geldiğinde dairesinin kapısının açık olduğunu gördü.

Evin dağınık olduğunu gören Fakıoğlu, biriktirdiği altınlarının ve parasının yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Haber verilmesi üzerine eve gelen polis, evde inceleme yaparak, hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlattı.

Yıllardır ev alıp, kiradan kurtulmak için para biriktirdiğini belirten Fakıoğlu, olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen çalınan altınlar ile parasının bulunmadığını ve hırsızların yakalanmadığını ifade etti.

15 yıllık emeğinin çalınmasına çok üzüldüğünü belirten Fakıoğlu, yetkililerden yardım isteyerek, altın ve parasının bulunmasını, hırsızların da yakalanmasını istedi.

Olay gününü anlatan Fakıoğlu, “Evimiz 3 katlı, ilk giriş katta anne ve babam oturuyor. İkinci katta ben, üçüncü katta ise ağabeyim oturuyor. Akşam saat 20.30 civarı misafirlik için evden ayrılmıştık, anne ve babam evdeydi. 23.00’e doğru eve geldiğimizde annem ve baba evdeydi. Ama ikinci ve üçüncü katın kapıları açılmıştı. İçeriye girdiğimizde evimizin dağınık olduğunu gördük. Evden çıkarken tüm kapıları kapatıp çıkmıştık. Eve geldiğimizde kapılarının açık olduğunu ve eve birilerinin girdiğini fark ettik. Evde ziynet eşyamız vardı, onun alındığını fark ettim.” dedi.

“15 yıllık emeğim çalındı”

15 yıldır biriktirdiği altınlar ile parasının çalındığını görünce durumu hemen polise bildirdiğini anlatan Fakıoğlu, “Parmak izi ve delillere rastlarız diye eve girerken hiçbir şeye dokunmadık ve polisi aradık. Polisler geldiğinde inceleme yaptı. Hırsız direk yatak odasına girmiş. Tabi evin diğer bölümlerini de karıştırmış ama yatak odasında ziynet eşyalarını buldukları için orayı daha çok dağıtmışlardı. Üçüncü kattaki ağabeyimin evine de girmişler ama oradan bir şey çalmamışlar.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımın kumbarasını bile çalmışlar”

Hırsızlık olayının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen halen hırsızların yakalanmadığını ifade eden Fakıoğlu, hırsızların bir an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını istediklerini belirterek, şunları dile getirdi.

“Emniyetten şu ana kadar bize bir dönüş olmadı. Bir an önce gerekli işlem neyse yapılmasını, altınlar ile paranın bulunmasını istiyorum. Eğer insanlar başkalarının mahremiyetine bu kadar çok rahat bir şekilde girebiliyorlarsa burada bir eksiklik vardır. Akşamüzeri ve evde birileri olmasına rağmen hırsızlık için eve çok rahat girebiliyorlarsa bunun altında ne var bilemiyorum?  Yıllardır çalışıyoruz, zaten çok yüksek maaşla çalışan insanlar değiliz. Artan paramızı biriktiriyoruz. Eşimin evlilikten kalan ziynetleri ve çocukların kumbaraları vardı.”

“Hırsızlara daha ağır cezalar verilsin”

15 yıllık emeğinin bir gecede çalındığını belirten Fakıoğlu, “14-15 yıldır evliyim, eşimin altınları ve takıları ile beraber çocukların günlük harçlıkları çalınmıştı. Hırsızlara daha ağır cezalar verilsin ki başkalarının canını yakmasınlar. Zaten insanların ekonomik durumu belli, ailesinin nafakasından kısarak birikim yapıyor. Bunların da böyle çalınması insanların canını yakıyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler