Ev hanımlarının evde yaptıkları maskeleri Viranşehir Kaymakamlığı satın alacak

Ev hanımlarının evde yaptıkları maskeleri Viranşehir Kaymakamlığı satın alacak

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ev hanımları tarafından evde üretilen ihtiyaç fazlası maskelerin İlçe Kaymakamlığı tarafından satın alınacağı kaydedildi.

Kaymakam Ömer Dereci, evde kumaş maske üreten ev hanımlarının ürettikleri maskeleri kaymakamlık olarak satın alacaklarını belirtti. 

Coronavirus salgınına karşı solunum yollarını koruyan maskeye büyük bir ihtiyaç duyulurken talebin arzdan fazla olması maske fiyatlarını yükselttiği gibi maske bulmakta zorlaştı.

Piyasada mevcut cerrahi maskeler tek kullanımlık olmalarından dolayı yıkayıp tekrar giymek mümkün değil. Uygun kumaştan hazırlanan maskeler yıkabildikleri için hem kullanım ömrü açısından hem de hijyen açısından daha avantajlı. 

Evde kal çağrılarının yoğun olduğu bir dönemde ev şartlarında standartlara uygun ihtiyaç fazlası maskeleri alabileceklerini açıklayan Kaymakam Dereci, standartlara uygun maskelerin satın alınarak Viranşehirli kadınlara evde kaldıkları bir dönemde maddi olarak da bir katkı sağlamış olacaklarını belirtti.

Alınacak maskelerin kullanılabilir standartlara uygun olması gerektiğini ifade eden Dereci, satın alınan maskelerin sterilize edildikten sonra kullanılacağını kaydetti.

İLKHA


Ev hanımlarının evde yaptıkları maskeleri kaymakamlık satın alacak

Ev hanımlarının evde yaptıkları maskeleri kaymakamlık satın alacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.