"Evde Kal"dığımız bugünlerde nelere dikkat edilmeli?

"Evde Kal"dığımız bugünlerde nelere dikkat edilmeli?

Evde kalan bireylerin salgını fırsata çevirmesi gerektiğini belirten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, evde çocuklarla aktivite yapmanın önemli olduğunu söyledi.

2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde başlayıp dünyayı esir alan Covid-19 ile ilgili, dünyanın ağır bir imtihandan geçtiğine dikkat çeken Öger, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de Covid-19 ile ilgili hükümetin almış olduğu önlemlere halkın ciddiyetle uyması gerektiğini söyledi.  

Bazı yerlerde hala bu işin ciddiyetini anlamayan insanlarla karşı karşıya kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Öger, "Korkarım ki bu işin ciddiyetini fark ettiğimizde çok geç olacak. 7'den 70'e herkesten ricamız, yetkililerin almış olduğu kararlara azami bir şekilde uyulmasıdır." tavsiyesinin önemine dikkat çekti.

"Sağlık kaygılarımızı arttıran TV programlarından uzak durmamız gerekir"

Korunma kapsamında evden çıkmamanın önemli olduğunu ve en güvenli yerlerin evlerimiz olduğunu söyleyen Öger, "Bununla birlikte konutlarından çıkmayan birçok ailenin teknoloji bağımlılığı, online alışveriş, madde, alkol ve tütün kullanımı, aile içi geçimsizlik ve şiddet, hareketsiz bir yaşam, sağlık kaygılarımızı artıran TV programlarından da uzak durmamız gerekmektedir. Evde kalan bireylerin; aileleri ile kaliteli zaman geçirme noktasında bu salgını fırsata çevirerek çocuklar ve evde varsa yaşlılarla iletişim içinde olmaları, sosyal medyadan ve TV haberlerinden biraz uzak durmaları, evde yapılabilecek aktivitelerle çocuklarla zaman geçirmeye gayret göstermelerinin önemli olduğunu bilmekte fayda var." ifadelerini kullandı.

"Kendimizi Covid-19 virüsünden koruduğumuz gibi alkol, tütün ve uyuşturucu maddelerden de korumamız o kadar önemlidir"

Millî Eğitim Bakanlığı'na da uzaktan eğitim konusunda çağrısında bulunan Öger, "Uzaktan eğitim saatleri dışında EBA TV'de çocuklar ve gençler için eğlence, oyun, yarışma ve belgesellerin konulması konusunda bir çalışmaya gidilmelidir. Covid-19 salgın hastalık tedavisinin uzun bir zamana yayılacağının öngörüldüğünün söylendiği bugünlerde, 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza yapılan yardım ve hizmetlerin merkezi hükümet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları cemaatler tarafından diğer mağdur ailelere yapılması elzemdir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli, 14 kurala uymanın, kişisel hijyenin önemli olduğunu bir daha bilmekte fayda var. Kendimizi Covid-19 virüsünden koruduğumuz gibi teknolojiden, hareketsiz yaşamdan, moral bozukluğundan, alkol, tütün ve maddeden de korumamız o kadar önemlidir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.