Evi yanan aileye Yar-Der sahip çıktı video

Evi yanan aileye Yar-Der sahip çıktı video

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde evi yanan Altın ailesine Yardım Eli Derneği (YAR-DER) sahip çıktı.

ŞANLIURFA - Yaklaşık bir ay önce Suruç'ta evleri tamamen yanan Altın ailesine, Yardım Eli Derneği (YAR-DER) sahip çıktı. Daha önce aileye çeşitli yardımlarda bulunan YAR DER şimdi de mağdur aileye buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, battaniye, halı ve kuru gıda yardımında bulundu.
 

Yaşadığı mağduriyeti anlatan aile reisi Bülent Altın, "Gördüğünüz gibi bütün eşyalar yandı. Mağdurum işte bütün Müslümanlardan yardım bekliyorum" dedi.
 

Ailenin yaşadıkları hakkında bilgi veren Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) Suruç Temsilciliği yetkililerinden Ahmet Yılmazoğlu, "Bu mağdur aileye nasıl yardım edebiliriz diye bir şeyler yapmaya çalıştık hayırsever kardeşlerimiz bu aileye verilmek üzere bize beyaz eşya, halı gönderdiler. Hayırsever bir kardeşimiz de şuan kaldıkları evin 4 aylık kirasını ödedi. Bizim hayırseverlerden istirhamımız bu ailenin bir kira bedelini karşılarlarsa en azından bu kardeşimiz de kendini biraz toparlar. Ne yazık ki bu kardeşimizin evi yanarken sadece 3-5 parça eşya yanmadı evin tamamı yandı. Bununla birlikte eski ev olması hasebiyle ev tamamen çöktü. Şuan da hiçbir şeyimiz yok. Bu konuda hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 

Yangınla beraber yiyecek giyecek başta olmak üzere bütün eşyaları da yanan altın ailesi, bir süre akrabalarının evinde kaldıktan sonra kiraladıkları bir eve taşındı. Yangın nedeniyle her şeyini kaybeden Altın ailesinin ev kirasının 4 aylık ücretini bir hayırsever karşılamıştı. (Mehmet Demir - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.