Evladından 7 yıldır haber alamayan anne evlat nöbetini sürdürmekte kararlı

Evladından 7 yıldır haber alamayan anne evlat nöbetini sürdürmekte kararlı

​Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti devam ediyor.

Farklı il ve ilçelerde çocukları PKK tarafından dağa götürülen annelerin Diyarbakır HDP il binası önünde başlatmış oldukları evlat nöbeti kararlılıkla devam ederken yaklaşık 7 senedir evladından haber alamayan Aziz Demir'in annesi Güzide Demir, çocuğu gelmeden nöbetini sonlandırmayacağını söyledi.

Oğlu henüz 16 yaşlarındayken HDP'liler tarafından dağa götürüldüğünü ve aradan geçen 7 yıla rağmen çocuğuna olan hasretinin dinmediğini ifade eden anne Demir, "Oğlum 2015 yılında evden çıktıktan sonra bir daha da dönmedi, 16 yaşındaydı. Aradan 7 sene geçti. Evladıma hasret kaldım. Kayıplara karıştıktan 3 ay sonrasına kadar kendisini aradık ama dağa götürüldüğünden haberimiz olmadı. Daha sonradan oğlumun dağa götürüldüğünü çevremizden öğrendik. İleriki zamanlarda bizi arayıp kendisinin hasta olduğunu, sakatlandığını söyledi. O telefon görüşmesinden sonra oğlumuzun dağa götürüldüğünden emin olduk. O günden bu yana herhangi, bir haber alamadım." dedi.

Evladına hem analık hem babalık yaptığını sözlerine ekleyen Demir, oğluyla beraber diğer geçlere de seslenerek "Oğlumun PKK ile alakası yokken HDP'liler gelip oğlumu kandırdı. Hem oğluma hem de diğer gençlere çağrıda bulunuyorum. Orası insanın yaşayacağı yer değildir. O dağlar sizin yeriniz değil, yuvanız evinizdir. Evinize dönün. Anneler olarak aradan bin yılda geçse evladımızı almadan buradan ayrılmayacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler