Evlat nöbeti tutan aile: Hafızlık okuyan oğlumu dağa kaçırdılar

Evlat nöbeti tutan aile: Hafızlık okuyan oğlumu dağa kaçırdılar

​Çocuklarının HDP/PKK'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini başlatan ailelerin bekleyişi 287'inci gününe girdi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinden 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Hamza için gelen anne Zümrüt Salim, evladına kavuşuncaya kadar oturma eylemine devam edeceğini söyledi

"HDP/PKK 6 yıl içerisinde oğlum hakkında bana hiçbir haber vermedi"

Oğlu Hamza için her yere gittiğini belirten anne Salim, "Oğlum Hamza için HDP'nin önüne geldim. Ben çocuğumu HDP'den istiyorum. 287 gündür biz buradayız. Biz çocuklarımızın gelmesini bekliyoruz. Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. 6 sene önce oğlum Kur'an kursunda hafızlık okurken HDP/PKK onu kandırıp dağa gönderdi. HDP/PKK 6 yıl içerisinde oğlum hakkında bana hiçbir haber vermedi. Telefon açmadılar. Oğlum için her yere gittik. Bize yine de göstermediler. Ben sonuna kadar oğlumun peşinde olacağım." dedi.

Oğlunun gelmesi çağrıda bulunan Salim," Oğlum Hamza'm eğer beni görüyor veya duyuyorsan dağdan kaç ve devlete teslim ol. Oğlum devlet sana ceza vermeyecek. Sen ve senin gibi kaçmak isteyenlerle birlikte kaçın. 13 kişi evladına kavuşmuş sende kaç gel teslim ol." ifadelerini kullandı. 

Hacire Akar'ın kararlı duruşu örnek oldu

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu. Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı günden güne artarak 139'a ulaştı.

Evlat nöbetindeki 13 aile çocuğuna kavuşmuştu

Evlat nöbeti sürecinde şu ana kadar Hatice Ceylan oğlu Cafer'e, Hüsniye-Hüseyin Kaya çifti kızları Mekiye'ye, Halime Kadran torunu Halil İbrahim Kadran'a, Necla-Metin Açan çifti oğulları Harun'a, Nizamettin- Aslıhan Eşrefoğlu çifti oğulları Hüseyin'e, Gevriye Ayhan kızı Pelda'ya, Melik Aslan oğlu Volkan'a, Muhteber Birlik oğlu Veysi'ye, Cahide Alkan oğlu Mehmet Emin'e, Şahize Altınkaynak kızı Halise Alptekin'e ve Naime Dalmış kızı Tekoşin Açar'a kavuşmuştu.  

İLKHA


Evlat nöbeti tutan aile: Hafızlık okuyan oğlumu dağa kaçırdılar

Evlat nöbeti tutan aile: Hafızlık okuyan oğlumu dağa kaçırdılar

Evlat nöbeti tutan aile: Hafızlık okuyan oğlumu dağa kaçırdılar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler