Evlat nöbeti tutan baba: Son çocuk dağdan inene kadar buradan ayrılmayacağız

Evlat nöbeti tutan baba: Son çocuk dağdan inene kadar buradan ayrılmayacağız

HDP/PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binasının önünde evlat mücadelesi veren aileler, eylemlerine 996'ncı gününde de devam ediyor.

Çocukları, PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, 996'ncı gününde de bekleyişlerini sürdürüyor.

Evlat nöbetine Van'dan katılan baba Necmettin Biçer, kızı Gülcan'ın 2015 yılında Adana'da kaldıkları dönemde HDP tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

3 yıldır HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yaptıklarını ve eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen Necmettin Biçer, "Burada eylem yaptıktan 5-6 ay sonra HDP'liler binayı bırakıp kaçtılar. Kendi halkından kaçan insan suçludur demek ki. Onlar, 'Kürtlerin savunuculuğunu yapıyoruz.' derler ama bu kesinlikle yalandır. Kürtlerin baş düşmanı HDP'lilerdir. Bütün çocukları, garip ve gariban çocukları kandırıp dağa çıkaranlar HDP'liler ve HDP milletvekilleridir. Bunlar iyi bilsinler ki nereye kaçarlarsa kaçsınlar, nereye giderlerse gitsinler biz onların ensesinden ayrılmayacağız. Hakkımız olan, canımızdan bir parça olan çocuklarımızı kandırıp dağa götürdüler. Buraya gelip bir gün bile bizi dinleyip 'Ne için buradasınız?' demediler, çünkü suçludurlar. Biz onlardan kesinlikle bu hesabı soracağız. En son çocuk dağdan inene kadar buradan ayrılmayacağız. Eylemimizi sürdürmekte kararlıyız." dedi.

Dağa çıkan bütün çocuklara seslenen Biçer, "Eğer sesimi duyuyorsanız, beni görüyorsanız mağaralarda durmayın, sizi ölüme terk etmişler. Onların çocukları saraylarda, üniversitelerde, Amerika'da ve deniz kenarlarında yüzüyorlar. Gelin güvenlik güçlerine teslim olun ve onların yalanlarına da kanmayın. 35 evladımız ailelerine geldiler. Nerede bir güvenlik güçleri görürseniz çekinmeden teslim olun. Kızım Gülcan sen de beni duyuyorsan, görüyorsan çekinmeden gel teslim ol." şeklinde çağrıda bulundu. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.