Evlat nöbetindeki aile: HDP’liler evime gelip çocuğumun fotoğrafını aldı

Evlat nöbetindeki aile: HDP’liler evime gelip çocuğumun fotoğrafını aldı

​​Evlat nöbetindeki aileler, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019'da başlatılan evlat nöbeti HDP'liler tarafından defalarca engellenmesine rağmen 951 gündür devam ediyor.

Hakkari’den 2 oğlu için HDP Diyarbakır İl Başkanlığının önüne gelen anne Kudret Aslan, oğullarına seslenerek teslim olmalarını söyledi.

Aslan, "Buraya oğullarım Ömür ve Servet Yalçın için Hakkari’den geldim. PKK, 11 yıl önce 10 yaşındaki küçük oğlum Ömür’ü kaçırdı. Diğer oğlum Servet ise 8 ay askerliğini yaptıktan sonra izne geldi. Oğlum kaç gün izin hakkının kaldığını öğrenmek için askerlik şubesine gideceğini söyledi, ama bir daha gelmedi. Onu da HDP kaçırdı." dedi.

HDP'lilerin oğlunun öldüğüne dair bilgi paylaştığını fakat kendisinin buna inanmadığını ifade eden Aslan, "Çukur eylemlerinden önce HDP’liler evime gelip evdeki oğlumun fotoğrafını aldı. Fotoğrafı alırken de çocuğumun öldüğünü söylediler. Sadece söyledikleri tek şey 'oğlun ölmüş'. Ben onlara inanmadım, inanmıyorum da. Oğlum yaşıyor." dedi. (İLKHA)


https://youtu.be/Tk4etaSHIIE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.