Evlat nöbetindeki aileler: "Dağda tek bir evlat kalmayana kadar burada bekleyeceğiz"

Evlat nöbetindeki aileler: "Dağda tek bir evlat kalmayana kadar burada bekleyeceğiz"

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, bugün 18'incisi gerçekleşen kavuşmadan sonra duygularını paylaşarak, sevinçli olduklarını ifade ettiler.

3 Eylül'den bu yana HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden 18'i çocuklarına kavuşurken, diğer ailelerin umutlu bekleyişleri devam ediyor.

Bugün bir ailenin daha çocuğuna kavuşmasını sevinçle karşılayan evlat nöbetindeki aileler, gün geçtikçe umutlarının arttığını söylediler.

Evlat nöbetindeki annelerden Solmaz Öğrünç, "Bugün 18'inci aile evladına kavuştu. Evladımız gelmiş gibi çok sevindik. İnşallah bizde o sevinci bir gün yaşarız. Onun teslim olması bizleri çok sevindirip, bize umut oldu. İnşallah bizim çocuklarda bu zalimlerin elinden kurtulur. Amerika'nın uşağı olan HDP, artık kirli ellerini bizim evlatlarımızın üzerinden çeksin. Çocuklarımızı dağda, bizleri de kapılarının önünde mahkûm bırakmışlar." dedi.

Evladına seslenen Öğrünç, "Oğlum Baran, eğer benim sesimi duyuyorsan gel, adalete teslim ol. Onlar seni kandırıyorlar, sana 'gidersen ceza alırsın' diyorlar. Yalan atıyorlar." çağrısında bulundu.

"Kadın haklarını savunduklarını iddia edenler, bizleri kapılarında öldürüyorlar"

HDP'nin platformlarda kullandığı bazı slogan ve etiketlere atıfta bulunan Öğrünç, "HDP, 'Jin Jiyan e Jiyan Namire.' diyor. O zaman neden beni bir yıldır kapının önünde öldürmüşler. HDP bu sloganı atmasını biliyorsa o zaman gelsin bize açıklama da yapsın." siteminde bulundu.

Bir yıldan fazla bir süredir HDP binasının önünde evlat nöbetinde olduklarını hatırlatan ailelerden baba Süleyman Aydın, "HDP bizlere açıklama yapamıyor. Çünkü onların bize açıklama yapacak yüzü yok. Bizden kaçıyor. Yani kendi Kürt halkından kaçan bir milletvekilinden ne bekleyeceksiniz? HDP'den tek bir milletvekilli çıkıp buradaki ailelere sahip çıkmadı." diye belirtti.

Bugün gerçekleşen kavuşma hakkında konuşan Aydın, "İçişleri Bakanlığı'ndan Allah razı olsun. 18'inci kez evladımızı bu zalimlerin elinden kurtardı. Ben bundan eminim ki bizim çocuklarımızda güvenlik güçlerine teslim olacaklar." dedi.

"Dağda tek bir evlat kalana kadar burada bekleyeceğiz"

Çocukları PKK tarafından kaçırılan diğer ailelere seslenen Aydın, "Korkmayın gelin, cesaretli olun. Siz HDP'den korktuğunuz taktirde sizlerin çocuklarını tekrar dağa gönderecekler. O yüzden bizlerde diyoruz ki; gelin sesimize ses olun, gücümüze güç katın. Hepimiz burada yaptığımız eylemde kararlıyız ve çocuklarımızı almadan da hiçbir yere gitmiyoruz." ifadelerini kullandı.

PKK tarafından çocuk yaşta dağa kaçırılan oğlu Özkan'a seslenen baba Aydın, "18'ınci çocuğumuz güvenlik güçlerine teslim oldu. Oğlum, ceza yok. Sizleri orada korkutuyorlar. Bize 'devlet size işkence yapar, sizi öldürür.' diyorlar. Kesinlikle bunlara kanmayın. Eğer sesimizi duyuyorsanız teslim olun. Bakın anne-babalarınız burada sizin için kapıda bekliyorlar." çağrısında bulundu.

Kardeşi için evlat nöbetine katılan Zekiye Bozok ise, "Bizler çok sevindik. Onların teslim olmasıyla beraber umudumuz da arttı. Biz buradaki oturma eylemini bırakmayacağız. Dağda tek bir evlat kalana kadar burada bekleyeceğiz. Yeni katılan aileler oluyor. Bende burada HDP tarafından çocukları kaçırılan annelere sesleniyorum.  Sizlerde gelin evladınızı isteyin." diye annelere seslendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler