Evlatlarımızı Kur’an ve sünnet ölçülerine göre yetiştirmeliyiz

Evlatlarımızı Kur’an ve sünnet ölçülerine göre yetiştirmeliyiz

“Dünya Çocuk Günü” münasebeti ile açıklama yapan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, “Evlatlarımızı Kur’an ve Sünnet ölçülerine göre terbiye edip yetiştirirsek her türlü dünyevi ve uhrevi sıkıntılardan muhafaza edebiliriz.” dedi.

“Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in çocuklara olan sevgisini, babalığını örnek alıp yavrularımızı öpmeli, koklamalı, sevmeli ve en iyi şekilde terbiye ederek sürekli takip etmeliyiz.” diyen Müftü Altıok, evlatlarımızı Kur’an ve Sünnet ölçülerine göre terbiye edip yetiştirmemiz durumunda her türlü dünyevi ve uhrevi sıkıntılardan muhafaza edebileceğimizin altını çizdi.

“Dünya Çocuk Günü” münasebeti ile yazılı bir açıklama yapan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in çocuklara olan merhameti ve sevgisine değinerek Müslüman anne ve babaların onu örnek almaları gerektiğine dikkat çekti.

“Çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz”

Geleceğimiz ve güvencemiz olan çocuklarımıza Lokman Suresindeki Hazreti Lokman’ın nasihat ve tavsiyelerini ara-sıra okumayı ihmal etmememiz gerektiğini belirten Altıok, “Bu şekilde Rabbim bizlere mutluluk ve huzur kaynağı olacak hayırlı, salih ve saliha evlatlar lütfedecektir.” dedi.

Altıok,   “Yüce Rabbimizin bizlere ihsan ettiği en kıymetli değerlerin başında çocuklarımız gelmektedir. Sahip olduğumuz hiçbir şeyle mukayese edemeyeceğimiz çocuklarımıza Allah’ın (Celle Celaluhu) emaneti olarak bakmalıyız. Onlara karşı nasıl davranmamız gerekir ve onları nasıl yetiştirmeliyiz, hangi kötülük ve tehlikelere karşı, nasıl tedbirler alıp korumalıyız? Bütün bunların hesabını iyi yapmamız gerekir. Hepimizce malumdur ki,  salih ve temiz bir çocuğa sahip olabilmek için İbrahim(Sallallahu Aleyhi ve Sellem) aile Zekeriya Aleyhi selam uzun yıllar dua edip yalvarmışlar. Neticede insanlığa önder ve örnek olan İsmail Sallallahu Aleyhi ve Sellem ve Yahya (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendilerimiz Yüce Yaratıcımız (Celle Celaluhu) tarafından hediye edilmiştir.” hatırlatmasında bulundu.

“Çocuklarımızı sevmeli ve en iyi şekilde terbiye ederek sürekli takip etmeliyiz”

“Evlatlarımızı ancak ve ancak Kur’an ve Sünnet ölçülerine göre terbiye edip yetiştirirsek, her türlü dünyevi ve uhrevi sıkıntılardan muhafaza edebilir ve alnımızın akıyla hesabımızı verebiliriz. “diyen Altıok, “Başta sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)‘ın çocuklara olan sevgisini, babalığını, dedeliğini örnek alıp yavrularımızı bağrımıza basıp öpmeli, koklamalı, sevmeli ve en iyi şekilde terbiye ederek sürekli takip etmeliyiz.” dedi.

“Çocukların her türlü ilgiye ve himayeye layık olduklarını Hazreti Muhammed’den biliyoruz”

Başta Hazreti Hasan ve Hüseyin efendilerimiz olmak üzere çocuklarla nasıl ilgilendiğini, onlarla oyun oynadığını anlatan Altıok, “Peygamberimiz, torunları namazda sırtına bindikleri için secdesini uzatırdı, fakat ağlayan çocuk sesini duyduğunda da namazını kısa tutardı. Çocukların okuma yazma öğrenmeleri için öğretmenler görevlendirir, kuşu ölen çocuğu ziyaret ederek taziyede bulunurdu. Çocukların her türlü ilgiye ve himayeye layık olduklarını, en güzel örnek Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) den öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.