Evlilik programlarıyla ilgili TBMM'de alt komisyon oluşturuldu

Evlilik programlarıyla ilgili TBMM'de alt komisyon oluşturuldu

Evlilik programlarının aile kurumuna olan olumsuz etkilerini araştırmak için oluşturulan TBMM alt komisyon başkanlığına, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi.

TBMM’de evlilik programlarının incelenmesi için kurulan alt komisyon başkanlığına seçilen AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, programların genel ahlak ve manevi değerler ile ailenin korunması ilkesine aykırılıklar içerdiğini söyledi.

İlk toplantısını gerçekleştiren komisyon, en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel başkanlığında toplandı. Komisyonda verilen önergenin kabul edilmesiyle, alt komisyon başkanlığına Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi.

Çelik, yıllardır televizyon kanallarının gündüz kuşağında yayınlanan evlilik programlarıyla ilgili ciddi bir rahatsızlığın söz konusu olduğunu, programlarda iş, evlilik aşamasına gelince reyting kaygısıyla olayın magazinleştirildiğini belirtti.

Konuya ilişkin bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlara binlerce şikayet dilekçesinin ulaştığını dile getiren Çelik, dilekçelerde programların toplumun genel ahlak, manevi değerler ile ailenin korunması ilkesine aykırılıklar bulunduğunun belirtildiğini ifade etti.

Evlilik programlarında kurgulanmış senaryoların izleyiciye sunulduğunu belirten Çelik, alt komisyon çalışmalarında neler yapılacağına ilişkin de bilgiler vererek, TBMM çatısı altında konuyla ilgili bazı çalışmalar yapıldığını ifade etti.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.