Evlilikte sabır ve sadakat çok önemli

Evlilikte sabır ve sadakat çok önemli

Uzun süreli evliliklerin karşılıklı anlayışla mümkün olacağını ifade eden Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evlilikte sabır ve sadakatin çok önemli olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu eğitimlerine katılan evli ve yeni evlenen 202 çift, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi  ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından birlikte yürütülen proje kapsamında, Evlilik Okulu'nu başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ile hediyeleri düzenlenen törenle verildi.

Şahinbey Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, uzun süreli evliliklerin karşılıklı anlayışla mümkün olacağını belirtti.

"Her ay bir çiftimizi umreye gönderiyoruz"

Tahmazoğlu, "2009 yılında başladığımız projenin marka tescil belgesini de alarak 10 yıldır çiftlerimize eğitim veriyoruz. Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yaptığımız ortak proje gereği üç hafta boyunca evlenecek ve evli olan çiftlerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim sonrasında yeni evlenecek çiftlerimize düğün hediyesi olarak otomatik çamaşır makinası, evli olanlara ise çay veya kahve makinası hediye ediyoruz. Ayrıca her ay evlilik okuluna katılan yeni evlenecek çiftlerimiz arasında kura çekerek, bir çiftimizi umreye gönderiyoruz." dedi.

"Evlilikte sabır ve sadakat çok önemli"

Evli çiftlere tavsiyelerde de bulunan Tahmazoğlu, "Gençsiniz ve hayatınızın baharındasınız, böyle bir dönemde yeni bir hayata başlıyorsunuz. Uzun süreli evlilik sabır ve sadakatle oluyor. İnşallah sizler de nice uzun yıllar birlikte hayatınızı sürdürürsünüz. Evlilikleriniz inşallah hem dünyanızı hem de ahiretinizi kazanmanıza vesile olur. Hepinize iki cihan saadeti ve mutluluklar diliyorum." temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından evli ve yeni evli çiftlere sertifikaları ile birlikte ve çamaşır makinası verildi.

Törenin ardından çekilen kura ile umreye gitmeyi hak kazanan Seda ve Hasan Gümüştekin çifti de umreye gidecekleri için oldukça mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek, kendilerine bu imkânı veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.