Ezanlarımızı susturamayacaksınız

Ezanlarımızı susturamayacaksınız

Referandum çalışmaları kapsamında Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ezanlarımızı susturamayacaksınız. İnşallah 16 Nisan’da ‘evet’in önünü kesemeyeceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da Evet Platformu tarafından düzenlenen ‘Erzurum Buluşması’ adlı programda vatandaşlarla bir araya geldi. İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

PKK, FETÖ ve bazı Avrupa ülkelerinin 16 Nisan halk oylamasında ‘hayır’ dediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi ürkütemeyeceksiniz. Bizi bölemeyeceksiniz. Bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. İnşallah 16 Nisan’da ‘evet’in önünü kesemeyeceksiniz” dedi.

Bölgedeki operasyonlara dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye yeniden koalisyonlu günlere dönüyor diyerek, artık istediğimiz gibi at koştururuz diyerek, hemen efelenmeye başlayanları hatırlıyorsunuz değil mi? Terör örgütlerini destekleyerek, şımartarak, silahlandırarak üzerimize salanlar bu cesareti, 7 Haziran’da çıkan sonuçtan alıyorlardı. Türkiye, ne zaman ki yeniden istikrarı garantiye aldı, işte o zaman bu terör örgütlerinin başını ezdi. 16 Nisan, terörün inşallah bu ülkede kilidinin kırıldığı bir gün olacaktır. Şu anda Tendürek'te inlerine girdik, Gabar'da inlerine girdik, Cudi'de inlerine girdik, Bestler Dereler'de inlerine girdik. Şu anda 20 ayda 10 bini aşkın teröristi etkisiz hâle getirdik. Durmak yok, yola devam. Bu ülkenin huzurunu kaçıranlara, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozanlara, bu ümmeti parçalamaya çalışanlara tarihî bir ders veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PKK, FETÖ ve Batı’daki kimi Türkiye düşmanlarının 16 Nisan halk oylamasında ‘hayır’ dediğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Ey aklını kiraya vermiş olanlar, biz kefenimizi giyerek çıktık, bizi ölümle yıldıramazsınız. Biz ölüme inanmış insanlarız. Kaza ve kaderin imandan olduğuna inamış insanlarız. Bizi ürkütemeyeceksiniz. Bizi bölemeyeceksiniz. Bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. İnşallah 16 Nisan’da ‘evet’in önünü kesemeyeceksiniz”

Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylaması sürecinde, Türkiye’de bir kez daha ana muhalefet boşluğunun görüldüğüne vurgu yapan Erdoğan, “Şimdi diyeceksiniz ki, Kılıçdaroğlu var ya… Size bunun cevabını, bir Dadaş fıkrasıyla vereyim. Dadaşa sormuşlar, ‘Kamil’i mi seversin, Kemal’i mi seversin?’ Dadaş hemen cevap vermiş: ‘Kemal’i severim.’ Niye demişler. Dadaş’ın cevabı çok manidar: ‘Kamil bir yalan söylir, bir doğri; Kemal hep yalan söylir, beni yormir.’ demiş. Kılıçdaroğlu da hep yalan söylediği için artık kimseyi yormuyor. Ama bu durum ülkemizde bir boşluk da ortaya çıkartıyor. Ana muhalefet partisi ne demektir aslında? İktidar partisinden sonra ülkenin yönetimini üstlenmeye en yakın parti demektir. Ülkenin yönetimini üstlenecek siyasi kadronun elinde bir program olur değil mi? İktidara geldiğinde eğitimde ne yapacak, sağlıkta ne yapacak, adalette ne yapacak, emniyette ne yapacak, ulaştırmada ne yapacak, gıda ve tarımda ne yapacak; uluslararası ilişkilerde ne yapacak, bir şeyler sunar. Bunlarda hiçbiri yok. Peki ben buradan tüm milletime, tüm vatandaşlarıma soruyorum: CHP’nin böyle bir hazırlığını duyan, gören var mı? Öyle kağıt üzerinde kalan saçma sapan laflardan bahsetmiyorum, somut projelerden söz ediyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.