Facebook ve Instagram Trump'ın hesabını dondurdu

Facebook ve Instagram Trump'ın hesabını dondurdu

​Facebook ve Instagram, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarını başkanlığı devredeceği 20 Ocak'a kadar dondurdu

Facebook CEO'sue Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada, Donald Trump’ın hesabının, Joe Biden'ın başkanlığı devralacağı tarihe kadar askıya alındığını ifade etti.

Öte yandan Facebook’un sahip olduğu Instagram da Trump’ın faal hesabını dondurdu.

Zuckerberg, kişisel Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "son 24 saatte yaşanan şok edici olayların", Trump'ın kalan görev süresini, başkanlığın Joe Biden'a geçişini baltalamak için kullandığını gösterdiğini söyledi.

Zuckerberg, "Platformlarımızı, destekçilerinin Kongre binasındaki eylemlerini kınamak yerine kullanma kararı, ABD’deki ve dünyadaki insanları haklı olarak rahatsız etti. Dün bu ifadeleri kaldırdık çünkü etkilerinin - ve muhtemelen niyetlerinin - daha fazla şiddeti kışkırtmak olduğuna karar verdik. Seçim sonuçlarının Kongre tarafından onaylanmasının ardından, artık tüm ülke için öncelik, kalan 13 gün ve göreve başladıktan sonraki günlerin barış içinde ve yerleşik demokratik normlara uygun olarak geçmesini sağlamak olmalıdır." dedi.

Zuckerberg, "Bu süreçte Başkanın (Trump) hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, Facebook ve Instagram hesaplarına koyduğumuz bloğu süresiz olarak ve en azından önümüzdeki iki hafta boyunca barışçıl iktidar geçişi tamamlanana kadar uzatıyoruz." İfadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.