Fahiş zamlar halkı mağdur ediyor

Fahiş zamlar halkı mağdur ediyor

Temel tüketim gıdaları ve birçok üründeki fahiş fiyat artışları yüzünden halk mağdur olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıldan beri etkili olan salgından dolayı halk halâ sıkıntı çekerken zamlar ise var olan sıkıntıları daha da artırıyor.

Son zamanlarda başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere tüm gıda ürünlerinde dikkat çeken fahiş fiyat artışları halkı zor durumda bırakırken marketlerdeki ürünler satın alınamayacak duruma geldi.

Neredeyse her gün yeni bir zam haberiyle uyanan vatandaş, fahiş fiyatların önüne geçilememesine tepki gösterdi. Elektrik ve doğalgazda yaşanan artış halkı kara kara düşündürürken zamların bir türlü önüne geçilememesi ise büyük mağduriyetlere neden oluyor.

''Hayat pahalılığına dur diyecek birilerinin çıkması lazım, artık böyle gitmiyor''

Ülkemizde büyük bir hayat pahalılığı olduğunu, elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere tükettiğimiz bütün ürün fiyatlarında 3 kat artışın yaşandığına dikkat çeken Selami Akınay, “Buna dur diyecek birilerinin çıkması lazım, artık böyle gitmiyor.” dedi.

''Manava giriyorsunuz zamlar 3 kat, marketlere gidiyorsunuz zamlar 3 kat, buna bir çözüm bulunmalı.” diyen Akınay, halkın yaşadığı mağduriyeti ve sıkıntıyı şu şekilde anlattı:

“Vatandaşın üstüne bu kadar yük yüklemek olur mu? Gerçekten vatandaş salgın sürecinde o kadar kayıplar yaşadı ki insanlar çok zor durumdalar. Üstelik bu zamların üst üste gelmesinden halk çok rahatsız. Yazın klima kullanmadığım halde elektrik faturası 300 TL’den aşağı gelmedi. O da en düşük fatura, zaten doğal gaz bu kış en az 600 TL gelecek. Nasıl ve nereden kısalım, çocukları soğukta mı bırakalım, üşüsünler mi, hastalansınlar mı? Temel kalemlerde tüketim mecburidir. Devlet yetkililerinin buna bir el atmaları gerekiyor çünkü halk çok mağdur, çok sıkıntılı.”

''Bütçeden kısıyoruz, yemekten kısıyoruz ama yine de üstesinden gelemiyoruz''

''Hep zam, hep zam ve bu zamlar nereden geliyor bilemiyoruz.” diyen Subat Kurşun, hayat pahalılığına tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Zamlardan dolayı millet perişan oldu, alım gücü kalmadı. Kimse doğru dürüst alışveriş yapamıyor. Ben emekli memurum, yetiştiremiyorum, her şeyden kısıyorum. Elektrik faturası eskiden 2 ayda bir 190 TL geliyordu şimdilerde ise sadece bir ayda 200-300 TL geliyor. Evim boştu ve tatildeydim ama 90TL fatura gelmiş, bütçeden kısıyoruz, yemekten kısıyoruz, ama üstesinden gelemiyoruz. Allah fakirlerin yardımcısı olsun.”

''Artık geçinemiyoruz, bu yalan değil''

Kendisi gibi ayda 1500 TL emekli maşıyla geçinmek zorunda kalan milyonlarca insanın bulunduğunu dile getiren Mehmet Ece, “İnancınız olsun aldığım maaş elektrik, doğalgaz ve suya yetmiyor. Bir kilo biber 10 TL olmuş, bir kilo patlıcan 5 TL olmuş artık geçinemiyoruz, bu yalan değil. Kızım tam 20 yıl okudu, 2 sene önce mezun oldu ama şimdi bir şirkette asgari ücretle çalışıyor, böyle olur mu? Ben kiradayım ve ayda 600 TL kira ödüyorum emekli maaşımdan elimde ne kalıyor. 19 yıldır emekli olmuşum. Benim gibi milyonlarca insan var ve geçinemiyor. 1500 TL parayla bir insan geçinebilir mi? Başkalarının karnı tok ama benim karnım aç mı tok mu ne haberi olacak.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

''Hani marketlerdeki fahiş fiyatların önüne geçilecekti, ne oldu?''

Ay sonunu getirebilmek için her kalemden kısmak zorunda kaldıklarını ifade eden Beşir Sevinç, market fiyatlarındaki fahiş zamların önüne geçileceği sözünün neden tutulmadığını sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alıp market raflarındaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçecekleri sözünü hatırlatan Sevinç, şunları söyledi:

“Milletin gücü kalmadı, pes etmiş durumda. Ben emekliyim ve yağın fiyatı 280 TL’ye tırmandı. Hani bu fahiş fiyatların önüne geçilecekti, ne oldu? Bunların hepsi lafta kaldı. Eskiden elektrik faturası 60-70 TL geliyordu şu anda 173 TL gelmiş. Yahu ben emekliyim, doğalgaz faturası öyle, elektrik faturası öyle, internet öyle, her şeye zam zam. Doğalgazdan, elektrikten, internetten her şeyden kısıyoruz.''


Fahiş zamlar halkı mağdur ediyor

Fahiş zamlar halkı mağdur ediyor

Fahiş zamlar halkı mağdur ediyor

Fahiş zamlar halkı mağdur ediyor

Fahiş zamlar halkı mağdur ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler