Faiz borcu olan kimseye zekât verilir mi?

Faiz borcu olan kimseye zekât verilir mi?

Faiz borcu olan kimse samimi bir şekilde Allah’a tövbe etmişse ve bu borçları ödemekten başka çaresi kalmamışsa, kendisine zekât verilebilir.

Faiz borcu olan kimse samimi bir şekilde Allah’a tövbe etmişse ve bu borçları ödemekten başka çaresi kalmamışsa, kendisine zekât verilebilir. Her ne kadar bu kişi, borcu gayrimeşru bir şekilde kendi zimmetine geçirmişse de zekâtın verileceği sekiz sınıftan biri olan "borçlular" kısmına dâhil edilebilir. Sevgili Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır:

...Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir... (Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizî)

Faiz borcu olan kimseye zekât vermek için bu tür kişilerin tövbesine ve faiz günahına bir daha dönmemeleriyle ilgili samimiyetine kanaat getirmek gerekir. Büyük haramlardan biri sayılan faizi alışkanlık haline getiren kimseye zekât vermekten kaçınmak gerekir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.